URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Un regidor d'ERC a Cubelles denunciat per assatjament sexual

Joaquim Macià ha assegurat que «tot és mentida» i que «el mal ja està fet»
Joaquim Macià, regidor d'ERC a Cubelles | Ràdio Cubelles

 

Joaquim Macià, fins a mitjans de març regidor d'ERC a l'Ajuntament de Cubelles (Garraf) i membre del govern, va plegar arran d'una denúncia per assetjament sexual. Segons ha avançat La Vanguardia, una treballadora municipal va alertar que Macià havia tingut una actitud assetjadora vers ella i va posar el cas en coneixement de l'Ajuntament a principis del mes de març. Els fets van arribar també a la direcció d'Esquerra, que va demanar al regidor que abandonés la seva acta, segons han confirmat fonts del partit. Macià va plegar al cap de deu dies, explicant públicament que abandonava la política per «motius de salut». En aquest sentit, el regidor dimissionari ha assegurat aquest dimarts que «tot és mentida», i que confia «demostrar-ho». La denúncia del cas no ha evolucionat perquè la treballadora va retirar-la tres dies després de presentar-la.

Fins a mitjans de març, Joaquim Macià era el primer tinent d'alcalde i regidor de Participació, Recursos Humans, Seguretat Ciutadana i Benestar Social a Cubelles, després d'haver encapçalat la llista d'ERC a les darreres eleccions municipals. Quan Esquerra va constància que el republicà havia rebut una denúncia per assetjament sexual, però, va instar-lo a plegar dels seus càrrecs i a retornar l'acta. Segons apunta La Vanguardia aquest dimarts, la treballadora va denunciar que Macià va obligar-la a anar amb ell al seu cotxe a una reunió de la Diputació de Barcelona i que després la va dur a un hotel, on la va obligar a consumir una beguda i li va insinuar tenir relacions sexuals. Al mateix temps, la treballadora assegura tenir una gravació de mòbil on el regidor li preguntava «si duia calces».

 

A l'escrit de denúncia que explica el rotatiu, l'afectada també senyala que Joaquim Macià li enviava missatges de mòbil de «contingut sexual» i que li trucava de matinada. Malgrat haver bloquejat el seu número de mòbil, la treballadora assegura que persistia a través de números de telèfon ocults. Per la seva part, Macià ha assegurat que «tot és mentida». «Espero poder demostrar-ho, encara que quan ho pugui fer ja estaré trinxat públicament», ha afegit. L'exregidor ha apuntat que vol «aclarir» els fets com més aviat millor, si bé ha lamentat que «el mal ja està fet», en relació a la informació difosa amb la denúncia.

Segona polèmica en un any

A mitjans de l'estiu passat, Joaquim Macià també va ser objecte de polèmica arran d'unes paraules pronunciades en roda de premsa quan creia que el micròfon estava apagat. Davant la pregunta de la premsa respecte de les negociacions amb la resta de partits per ampliar l'executiu, on un periodista va demanar si el govern tenia «algun 'novio' o 'novia'» per signar un pacte d'estabilitat, Macià va respondre «putes, unes quantes», en un comentari fet al regidor que ell tenia al costat. Les paraules del regidor van desencadenar una campanya de la majoria de partits de l'oposició per demanar la seva dimissió, entenent que es tractava d'un comentari «insultant, sexista i intolerable». La situació va dur Macià a demanar disculpes públiques per l'expressió utilitzada, assegurant que «no va ser insult», sinó una «relliscada», i va acusar l'oposició de voler treure «rèdit polític» dels fets.