IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un reportatge d'Antena 3 descobreix l'amagatall de diversos jihadistes a Catalunya

L'equip encarregat de la investigació va estar indagant en un carrer de Badalona, on més tard van ser detinguts dos membres de la Jihad

Una reportera d'Antena 3 descobreix l'amagatall de dos jihadistes a Catalunya. | Antena3

Durant el reportatge d'investigació d'Antena 3, Alerta 4. Los retornados del desierto, va quedar clar que Catalunya també afronta l'amenaça terrorista. Els encarregats del reportatge van descobrir amb gran sorpresa que la detenció de dos marroquins jihadistes, duta a terme hores abans d'estrenar l'especial, va tenir lloc precisament en uns dels carrers de Badalona on ells havien estat investigant.

Segons informa ESdiario, l'equip s'havia dirigit a aquest lloc pels rumors dels veïns, que deien que allà hi havia moviments de drogues i reunions jihadistes. En assabentar-se de l'operatiu, els periodistes van confirmar que la informació aconseguida durant el reportatge era certa. Quan ho van programar havien descobert dos germans combatents del Daesh, que podrien estar relacionats amb els detinguts.

Tots dos van marxar cap a Síria des de Badalona després d'arribar del Marroc; es tracta de Hamza i Zacaria. El primer va morir l'estiu passat mentre lluitava i va ser homenatjat per la seva eficàcia com a soldat de l'Estat Islàmic pel Daesh. El segon ha format la seva pròpia família al califat regit per Daesh, i segons el que ell mateix va confessar als investigadors, l'única cosa que troba a faltar és el Barça.

El reportatge es va fer amb la intenció de conscienciar els espanyols del perill terrorista que hi ha en aquest país, igual que en la resta de països d'Europa. I és que un 65% dels casos que s'instrueixen en l'Audiència Nacional tenen a veure amb aquesta qüestió, que ha generat ja més de 180 detencions, tal com es va dir durant l'especial dels Informativos. Així doncs, es tracta d'una situació inquietant malgrat l'aparent falta de preocupació entre la ciutadania.


Comentaris

envia el comentari