Un testimoni assegura que Younes Abouyaaqoub «va xiular per demanar ajuda»

L'autor de l'atemptat es va dirigir a una zona de vinyes de Subirats on es va amagar fins a ser trobat pels agents

Younes Abouyaaqoub, l'autor material de l'atac terrorista a Barcelona el passat 17 d'agost, va ser abatut aquest dilluns a la tarda gràcies a la col·laboració ciutadana. El jove, que va ser trobat a Subirats, es va amagar en una vinya que unia el poble amb Sant Sadurní d'Anoia. No obstant això, abans de ser abatut a trets pels Mossos d'Esquadra, Abouyaaqoub es va refugiar en una casa i va intentar trobar ajuda, tal com informa 'El País'. El diari esmentat explica que un testimoni i veí del municipi va trucar al telèfon del 112 per alertar de la presència d'un individu sospitós, que finalment va resultar ser Younes Abouyaaqoub. L'home assegura que el terrorista es va amagar a la zona de vinyers per buscar ajuda, ja que en aquell indret abans hi vivia una família marroquina que potser tenia relació amb ell. «Van desaparèixer de cop i volta. No sé res perquè no es relacionaven amb ningú», explica el testimoni.

Segons sembla, el nou inquilí de la finca on va dirigir-se l'autor de la massacre va informar el testimoni que Abouyaaqoub estava «xiulant» per veure si algú l'escoltava i el feia costat. En veure que ningú el sentia «el jove va marxar en una altra direcció». L'home recorda que el propietari «es va topar amb el terrorista» i quan li va relatar els fets «estava mort de por». «Jo no vaig veure res, però vaig trucar i els vaig explicar amb detall que el meu veí havia vist un sospitós que coincidia amb les descripcions que van donar els Mossos aquell mateix dia», diu el testimoni.


Paral·lelament, tres persones més van alertar de la presència del jove: una dona veïna de la localitat que va assegurar no tenir cap dubte sobre la identitat d'Abouyaaqoub, i dos agents de la policia que el van veure prop l'estació de tren de Vilafranca del Penedès. Després activar el dispositiu de recerca, dos agents de seguretat ciutadana van trobar el terrorista ajupit en la zona de vinyers. En veure la policia, el jove es va obrir la camisa i va mostrar un cinturó amb explosius, el qual els TEDAX van confirmar que era fals, i va exclamar «Al·là és gran». Finalment, els Mossos van disparar contra el jove en veure que no s'entregava i amenaçava de fer esclatar l'artefacte.Comentaris

envia el comentari