Un tren de la línia R3 de Rodalies queda atrapat gairebé dues hores dins d'un túnel per una avaria

Va ser necessària la intervenció d'un segon tren per poder remolcar-o

La línia R3 de Rodalies és una de les més problemàtiques | cedida

Una incidència, ahir dijous, a la línia de Rodalies R3, que cobreix la ruta entre Barcelona i Puigcerdà, va provocar que un tren s'avariés i es quedés atrapat al túnel de Toses, entre la Molina i Planoles, gairebé dues hores. El tren, que anava en direcció Puigcerdà, va haver de remolcar-lo un segon tren que anava en direcció contrària, fins a l'estació de Planoles. A dins hi viatjaven pocs passatgers, però l'afectació va provocar que triguessin sis hores a completar el trajecte, dues hores i mitja més de l'habitual.

A més, l'incident va provocar que aquest matí, a les 06.17 hores, no pogués sortir el primer tren de Puigcerdà a Barcelona. Un dels passatgers afectats, Marc Casanovas, explica que ho va viure com una aventura: «Quan ens van començar a remolcar es va començar a sentir olor de cremat, i vam haver de canviar de vagó perquè ens intoxicàvem. Ens va quedar tot el fum al coll. Va ser un viatge d'aventura».

La línia R3 és una de les que rep més queixes dels usuaris i dels municipis per on passa, ja que només té una única via, és molt lenta i pateix sovint retards o incidències. En aquest cas, l'incident ha passat en un dels trams més complicats del recorregut: el que supera la collada de Toses, entre el Ripollès i la Cerdanya, a l'anomenat túnel del Cargol, que entra a dins de la muntanya per poder superar el desnivell, i el de Toses, d'uns quatre quilòmetres de llarg. 


Comentaris

envia el comentari