Un tribunal condemna Josep Anglada a dos anys de presó

Havia estat denunciat per un jove militant d'Arran el 2013 per delictes d'amenaces, coacció i contra la integritat moral
Josep Anglada ha estat condemnat a dos anys de presó. | Twitter / @Arran_jovent

L’expresident de Plataforma per Cataluny (PxC), Josep Anglada, ha estat condemnat a dos anys de presó per un delicte d’amenaces i contra la integritat moral. A més, se l’ha inhabilitat al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna. Anglada havia estat denunciat per un delicte d’amenaces, coaccions i contra la integritat d’un jove militant de la plataforma Arran, Arnau Comajoan. Tal com informa el ‘Diari de Girona’, Josep Anglada va ser acusat el desembre de 2013 quan va publicar a les xarxes socials diversos missatges vexatoris i amenaçadors acompanyats de fotografies del jove amb la voluntat «d’atemorir» el menor i la seva família per «discrepàncies ideològiques». Anglada, a banda de complir la condemna, també haurà de pagar 3.000 euros al jove denunciant en concepte de responsabilitat civil. 

 

Segons l'escrit de la fiscal, Anglada va publicar a principis del desembre del 2013 una sèrie de missatges al seu perfil de Twitter «amb ànim de pertorbar la pau del menor d'edat i del seu entorn familiar, mogut per un profund odi cap a les idees polítiques del menor, qui ja havia manifestat el rebuig identitari de PxC», la formació política de la qual Anglada era president aleshores. Malgrat que el pare del menor va demanar a Anglada que aturés la difusió dels comentaris, l'acusat va fer cas omís i va seguir piulant a Twitter des del dia 1 de desembre fins al dia 9, quan el pare va fer la denúncia als Mossos d'Esquadra. Per la seva banda, Anglada va negar durant el judici que hi hagués «cap amenaça ni cap vexació», emparant-se en la llibertat d'expressió perquè, segons va declarar, tant el pare com el fill li feien «assetjament» a través de les xarxes socials, motiu pel qual va reaccionar d'aquesta manera. Arnau Comajoan va explicar que les piulades li van crear «angoixa» i «por», sobretot perquè Anglada mencionava a les piulades col·lectius i moviments de l'extrema dreta com el Casal Tramuntana o Alba Daurada. Així, Comajoan explica que tant ell com la seva família van començar a viure «amb certa por» i «molta angoixa».

 

 

 

La sentència que condema l'expresident de Plataforma per Catalunya. | Twitter / @Arran_jovent

 Comentaris

envia el comentari