Un truc efectiu per saber si el teu congelador ha deixat de funcionar mentre eres fora de casa

Amb aquest consell podràs saber si el teu menjar s'ha fet malbé o si encara es pot consumir

Amb aquest truc evitaràs malgastar el menjar del congelador en cas que s'apagui. | Cedida

La nord-americana Sheila Pulanco Russell ha compartit amb els seus seguidors de Facebook un truc senzill per saber si el congelador ha deixat de funcionar mentre no eres a casa. Hi ha ocasions en què es produeixen apagades de llum en què l'electricitat torna abans que t'adonis que havia marxat. En aquests casos és difícil saber quant de temps ha estat el menjar del congelador perdent temperatura.

«Posa una tassa amb aigua al congelador. Treu-la quan l'aigua estigui congelada i posa una moneda damunt i torna-la a ficar al congelador. D'aquesta forma pots saber, quan tornis, si el menjar ha estat congelat durant l'estona que eres fora o bé si s'ha descongelat i tornat a congelar després», explica Sheila en el seu post. «Si quan tornes la moneda és al fons de la tassa, significa que tot s'ha descongelat i tornat a congelar després; en aquest cas no és gaire aconsellable menjar aquests aliments. Si la moneda, però, és encara a dalt, vol dir que no s'ha descongelat l'aigua ni el menjar, així que els aliments estaran en bon estat», segueix afirmant.

Malgrat aquest senzill truc, Sheila insisteix que en cas de dubte és millor tirar el menjar que enfrontar-se a una intoxicació alimentària: «Si no estàs segur sobre l'estat dels aliments, el millor és tirar-los. La seguretat sempre és principal».


Comentaris

envia el comentari