IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Un vaixell de l'Armada inspecciona el riu Guadalquivir per buscar a Marta del Castillo

Busquen el cos en una zona del riu que encara no havia estat rastrejada

L'Armada espanyola comença finalment aquest dissabte les tasques prèvies de recerca del cos de la jove sevillana Marta del Castillo en una zona del riu Guadalquivir que encara no havia estat rastrejada, segons han informat fonts policials i de la Delegació del Govern a Andalusia. D'aquesta manera, les mateixes fonts consultades han indicat que, durant la tarda d'aquest divendres va arribar a Sevilla, i en concret al Club Nàutic, el vaixell de l'Institut Hidrogràfic de la Marina Escandall, que ha pujat pel riu Guadalquivir procedent de Cadis, mentre que per via terrestre arribarà un pot hidrogràfic pertanyent al vaixell Malaspina.

El vaixell compta amb un important sonar per intentar recopilar informació sobre l'estat del fons del riu i des d'aquest matí de dissabte es treballa en aquesta zona. L'Armada lliurarà un informe amb els resultats del seu treball a la Policia Nacional, que probablement s'entregarà dilluns. Seguidament, i ja el mateix dilluns, els grups especials de la Policia Nacional començaran la recerca com a tal. En concret, la Policia Nacional intervindrà amb quatre unitats diferents, com són els bussos del Grup Especial d'Operacions (GEO), procedents de Guadalajara, el Servei de Planimetria de la Comissaria General de Seguretat Ciutadana, Unitat d'Intervenció Policial (UIP), i la Brigada Provincial de Policia Judicial de Sevilla. Cal recordar que els responsables de les diferents unitats que van a intervenir en el dispositiu de recerca van mantenir la setmana passada una reunió per planificar les activitats de recerca i es van desplaçar fins al lloc on es realitzarà la mateixa per tal d'analitzar les característiques tècniques del riu . En un acte, el jutge va ordenar a la policia judicial, «amb els mitjans que el Cos Nacional de Policia consideri necessaris, la inspecció del tram del riu en el qual es localitzen els focus o punts d'interès»
 

El dia 1 de desembre de 2016, el pare de la jove va lliurar al jutjat un nou informe que sosté que l'assassí confés, Miguel Carcaño, podria haver llançat el cos de la jove a una zona del riu Guadalquivir on no s'ha buscat la seva filla amb anterioritat. D'aquesta manera, i a partir d'una informació aportada per un ciutadà anònim, el geofísic Luis Avial, que va buscar Marta a la zona d'Majaloba amb un georadar, i un criminòleg han realitzat un estudi a la dàrsena del Guadalquivir amb una mena de sonar o radar submarí dels utilitzats per detectar les restes i els resultats apunten la possibilitat que hi hagi restes humanes a la zona. El jutge explica en la sentència que la peça separada per a la recerca del cos es va obrir amb l'objectiu d'acordar posar en marxa «totes les diligències que fossin necessàries per esgotar la investigació de totes les hipòtesis, per remotes que siguin, capaces d'aportar llum sobre el parador del cos de la menor ».

Un vaixell de l'Armada equipat amb un sonar inspeccionarà aquest dissabte al Guadalquivir per buscar Marta del Castillo | EspañaDiario.es

A més, ressalta que, des de l'inici de la investigació, els agents de la Policia «han anat esgotant la investigació de totes i cadascuna de les hipòtesis plantejades per la policia o per ordre judicial, a través d'una perseverant ostentació d'esforç, entrega professional i abnegada dedicació de tots i cada un dels funcionaris dels diferents grups policials. «Existeix en la causa principal, i en aquesta peça separada, la constància d'aquest ingent treball policial i, per més que el seu resultat no s'hagi vist recompensat amb la localització del cos de la menor, els familiars de la víctima no han de dubtar que segueix i seguirà ferm aquest objectiu sota la supervisió i control judicial », destaca l'instructor. Un cop fetes aquestes reflexions, el magistrat explica que «ens trobem davant d'una línia de treball» plantejada directament pel pare de Marta del Castillo, que aporta un informe «per donar suport a una possible localització del cos de la seva filla».

«Arran d'aquest, per més que reconeguem que qualsevol actuació estaria emparada sempre pel natural anhel i esperança de trobar a la seva filla per part d'uns pares destrossats pel sofriment, és responsabilitat del Jutjat actuar amb rigor per valorar l'existència de fonaments capaços de provocar actuacions concretes, com també per determinar la seva dimensió o abast », explica el jutge. En aquesta línia, i «en compliment d'aquesta responsabilitat», el jutge precisa que va ordenar una investigació policial sobre la hipòtesi de treball suggerida i els pressupostos que la sustenten. El jutge diu que, un cop recaptat un informe de l'Institut de Medicina Legal (IML) de Sevilla sobre l'estat en què es trobaria en l'actualitat un cos, amb les característiques del de la víctima, llançat a la dàrsena del riu Guadalquivir fa vuit anys, i a la vista de l'informe final de la Policia, «és evident que no podem descartar, com a hipòtesi de treball, que alguns punts sensibles recollits en l'informe aportat per Antonio del Castillo puguin, potencialment, correspondre amb restes òssies humans».


Comentaris

envia el comentari