IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Un vídeo en color de l'atac de les tropes franquistes a Lleida es fa viral a les xarxes

El fragment pertany a un documental pioner a l'Estat on hi apareixen imatges de la Guerra Civil espanyola per primera vegada en color

Un petit fragment del documental España dividida: la Guerra Civil en color, s'ha fet viral en les últimes hores a través de la xarxa social Facebook. El fragment, de poc més d'un minut de duració, hi apareixen imatges de la caiguda de la ciutat de Lleida durant la Guerra Civil espanyola i de l'atac al Liceu Escolar de la ciutat. Una de les particularitats d'aquest vídeo és que incorpora imatges en color gràcies a les noves tecnologies i a tècniques de coloració modernes, tal com avança l'Hola Lleida.

El documental es va estrenar el passat 17 de novembre al canal Discovery Max, convertint-se en un document pioner a l'Estat per mostrar la Guerra Civil en color a través d'imatges, pel·lícules i arxius que van facilitar mitjans nacionals i internacionals. Concretament, el documental consta de tres capítols d'una hora en què es tracta la Guerra Civil, els fets que van succeir durant aquells anys i les persones que van participar-hi. També es posa èmfasi a les zones que més van patir durant la guerra, entre els quals destaquen l'assetjament de Lleida i la Batalla de l'Ebre. El documental va estar produït per Minoria Absoluta en col·laboració amb VeoTV i la Filmoteca Espanyola.


Comentaris

envia el comentari