Una corda pot ajudar-te a arrencar el cotxe si et falla la bateria

Aquest mètode només funcionarà si el teu vehicle és un model de transmissió manual i té la mida màxima d'un sedan

 

Un dels problemes més inoportuns per a qualsevol que tingui un cotxe és que el vehicle es quedi sense bateria just abans de fer un trajecte, sobretot si anem amb el temps just i no podem permetre'ns el luxe d'entretenir-nos molt de temps. Si el teu vehicle és de transmissió manual i no supera la mida d'un sedan familiar, aquest truc podria ser-te molt útil en algun moment.

Si ets en una zona urbana i tens unes pinces al cotxe, la solució és força simple, només has de trobar algú que estigui disposat a ajudar-te per poder arrencar el teu cotxe. Però els problemes poques vegades apareixen en el moment més oportú, i la bateria del teu vehicle podria acabar-se quan estiguis a una zona de muntanya o allunyada d'altres persones que puguin ajudar-te. En aquest cas, t'oferim un petit truc que podria ser-te de molta utilitat en cas de necessitat. Només necessitaràs una corda resistent i un gat per al vehicle.

 

En primer lloc, si s'acaba la bateria del cotxe i no tens a ningú a prop que et pugui ajudar, eleva el teu cotxe col·locant el gat just darrere del neumàtic davanter en el cas que sigui l'eix que té la tracció. Si tens un vehicle de tracció posterior, col·loca el gat just abans del neumàtic del darrere del cotxe.

 

Eleva la roda del cotxe que porti la tracció del vehicle amb l'ajuda del gat. | Cedida

A continuació, activa el fre de mà i deixa col·locada la tercera marxa del cotxe. És llavors quan podem posar les claus del cotxe i deixar-la en posició d'arrencada. Finalment, col·loca la corda al voltant de la roda elevada, donant-li diverses voltes si és necessari, i tira amb força. Aquest moviment simularà l'efecte que es produeix quan empenyem el cotxe, fent que els pistons comencin a treballar i engeguin el cotxe.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Aquest és un truc senzill i que tot el món pot intentar en cas de necessitat, però si no sou capaços de dur-lo a terme o simplement us quedeu més tranquils amb assistència professional, la vostra companyia d'assegurances serà l'opció més còmode per sortir d'aquest inconvenient. En el cas que us trobeu en un lloc sense cobertura o sense saldo al telèfon mòbil, podeu trucar al número de telèfon d'emergències 112 que està operatiu en qualsevol punt del país.

 

Tira de la corda per a simular el moviment del cotxe i que pugui arrencar. | cedida