EN DIRECTE

❄️ Els efectes de la forta borrasca Glòria a Catalunya

ÚLTIMA HORA

🚨 Retards a Rodalies per un atropellament a Barcelona

Una dona denuncia una agressió transfòbica al parc de la Sagrada Família

Va tenir lloc el passat diumenge al districte barceloní de l'Eixample quan va finalitzar el concert de la Festa Major Jove de Sagrada Família
Una dona va patir una agressió transfòbica al parc de la Sagrada Família dissabte passat | Europapress

 

L'organització Crida LGTBI ha assegurat que una dona va patir una agressió transfòbica la matinada del passat diumenge al parc de la Sagrada Família, en el districte barceloní de l'Eixample, quan va finalitzar el concert de la Festa Major Jove de Sagrada Família. En un comunicat a la seva pàgina web, l'entitat ha afirmat que la dona va ser «intimidada i increpada verbalment i també físicament» per un grup de joves a una de les parts més fosques i amb poca afluència del parc. Fonts dels Mossos d'Esquadra han informat Europa Press que els van avisar i que estan instruint diligències informatives que es remetran al jutge i a la fiscalia de delictes d'odi i discriminació, encara que de moment la víctima no ha interposat cap denúncia. 

L'organització ha destacat que, algunes persones, entre les quals hi havia algunes membres de Crida LGTBI, van poder intervenir per aturar l'agressió i oferir suport i assistència a la persona agredida. L'organització ha insistit en la importància de donar visibilitat a aquestes agressions, i ha reclamat establir protocols i xarxes de suport per reforçar la prevenció i vigilància per donar una «resposta col·lectiva» a aquests actes violents.