Una dona haurà de pagar més de 15.000 euros per denunciar un fals abús sexual als Sanfermins

La denúncia es va fer durant els Sanfermins després d'una baralla entre els amics de la dona i els de l'home denunciat
Les festes de San Fermín de Pamplona | Cedida

 

Més de quinze mil euros haurà de pagar una dona de 44 anys per interposar una denúncia falsa durant les festes de Sant Fermín, segons informa El Confidencial. Pel que sembla, la dona va denunciar haver estat víctima d'un delicte sexual en un bar per un jove francès que va passar dos dies detingut en el calabós. La denunciant va acudir a les dependències policials declarant que el noi li havia fregat de forma libidinosa el cul, fet que les autoritats han pogut comprovar que no va ocórrer gràcies a les càmeres de seguretat del local.

El jutge ha qualificat de «greu» la conducta de la dona, ja que considera que el relat de la denúncia era fals i «inventat» i que res del que havia explicat coincidia amb la realitat. Per això, ha estat condemnada a pagar sis mil euros de multa per interposar una denúncia falsa i 9.651 euros més en concepte d'indemnització a l'afectat, que a més de passar dos dies en el calabós va haver d'estar de baixa mèdica durant nou dies.

 

Tal com explica ABC', el jutge ha sentenciat que la denúncia falsa va poder ser interposada arran d'una baralla que s'havia produït entre els amics del francès i els de la dona per motius desconeguts, però que no tenien a veure amb els suposats tocaments, ja que no havien ocorregut. En la sentència, el jutge ha considerat que la denunciant «va actuar prevalent-se de la preocupació social que, en aquests moments, i en festes de Sant Fermí, s'havia desenvolupat entorn dels delictes sexuals comeses contra les dones».