Una família denuncia cinc mossos per desallotjar-los d'un pis a l'Hospitalet de Llobregat

El pare afirma que els mossos van actuar sense cap ordre judicial i sabent que la policia local hi havia acudit abans

Imatge d'arxiu dels mossos d'Esquadra | ACN

El dimecres, 19 d'octubre, una família va presentar una querella contra cinc mossos d'Esquadra per detenció il·legal, coacció i violació del domicili després de ser desallotjats del pis que ocupaven a l'Hospitalet de Llobregat i que és propietat de la Sareb, l'entitat privada que gestiona els pisos propietat dels bancs.

La parella, amb dos fills de quatre i sis anys, va explicar que van entrar a viure a l'habitatge enganyats per una tercera persona que els hi va donar les claus per 500 euros. Aquest individu els va assegurar que els entregaria un contracte de tres mesos i la família va acceptar perquè estaven passant per una situació econòmica límit després d'haver estat desallotjats prèviament.

En el moment que van entrar al pis, els veïns van avisar a la policia local, qui es va personar a l'habitatge acompanyada dels serveis socials. Van comunicar-los que havien estat denunciats per ocupació il·legal i van marxar. Després, alguns veïns van tornar a presentar una demanda, aquest cop als jutjats, per usurpació i van avisar els mossos d'Esquadra, que van arribar al pis però no els van voler obrir la porta. Finalment, els mossos van entrar a l'habitatge per la força per fer fora els seus ocupants. Posteriorment van detenir al pare de família, que en aquell moment era fora de casa.

La querella que la família ha presentat afirma que els mossos van entrar al domicili sense una ordre judicial i sabent que la policia local ja havia estat al pis hores abans que ells. Els agents, que van arribar al voltant de les 15.00 hores, van confirmar que alguns testimonis asseguraven que els ocupants havien arribat a les 13.00 hores, i per tant van considerar que en aquell període de temps no s'hi havia constituït encara el domicili en aquell immoble i que no vulneraven el dret a la inviolabilitat de l'habitatge.


Comentaris

envia el comentari