Una gran nevadada de primavera tenyeix de blanc tot l'interior de Catalunya

Carreteres tallades, gruixos importants a les comarques del centre del país i alguns problemes | Les precipitacions es comencen a desfer amb l'arribada del dia

Poblet tenyit de color blanc | Webcam Meteoprades

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta matinada l’Alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per les nevades que s’estan produint en punts de l'interior del Camp de Tarragona (vídeo), de Lleida i de la Catalunya Central, i per les afectacions viàries que s'estan produit en algunes vies principals i les que es preveu que es puguin produir en les pròximes hores. Amb l'arribada d'aquest nou dia de dissabte les precipitacions començaran a perdre força i, amb el sol, al migdia la neu ja tornarà a ser aigua.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les nevades s’estan donant entorn dels 500 metres i esporàdicament poden arribar a baixar fins als 300 metres durant la nit i matinada en punts de l'interior de les muntanyes Tarragona, de Lleida i de la Catalunya Central. Les nevades han tenyint de blanc, i amb gruixos importants, les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, i les màquines llevaneus ja estan treballant a l’AP-2, N-240 i C-14 que tenen diverses afectacions i talls intermitents. També hi ha afectacions i es treballa a les vies secundàries de la zona.

La Panadella, completament nevada. S'han hagut de fer talls de carretera. | CatalunyaDiari.cat

Abertis ha activat el seu PAU en alerta per les afectacions de la neu en l'AP-2. Els Mossos d’Esquadra restringeixen la circulació de vehicles articulats i pesants des de l'entrada de l'AP-2 del Pla de Santa Maria. En aquest moments les següents carreteres estan tallades per la neu: l'N-240 i C-14 a l'alçada de Montblanc, T-222 a l'alçada de Forest, T-230 a l'alçada de Conesa, T-704a l'alçada de la Febró, TV-7004 a l'alçada de Vilanova de Prades. Aquesta nit alguns cotxes s'ha quedat atrapats en alguns punts de les carreteres de les muntanyes de Prades.

D'altra banda s'està fent seguiment de possibles incidències a l’A-2 al seu pas per l’Anoia, la Segarra i l’Urgell on en aquests moments està nevant però la neu no pren. Es poden produir incidències a la zona de la Panadella i al Bruc. S'espera que les nevades es produeixen durant la matinada i remetin al matí quan encara caldrà estar atents a possibles incidències.

Màquines llevaneus treballant a la carretera de Querol | delCamp.cat

Es recomana fer seguiment de les condicions meteorològiques i extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. En cas de trobar neu a la calçada, cal extremar les mesures de seguretat en la conducció. Cal reduir la velocitat i evitar frenar bruscament; seguiu les marques deixades pels altres vehicles, per tal d’evitar lliscades. També és molt important que augmenteu la distància de seguretat perquè es necessita més espai per aturar totalment el cotxe un cop es frena, i no avanceu a la resta de vehicles. Eviteu circular durant la nevada per tal de facilitar el treball de les llevaneus. Podeu consultar l’estat de les carreteres i les afectacions que s’estan donant al web del Servei Català de Trànsit.

Imatges de l'inici de la nevada a les muntanyes de Prades aquest divendres:


Comentaris

envia el comentari