Una guàrdia civil denuncia que li han obert un expedient per anar al lavabo en venir-li la regla

L'agent es va veure obligada, per protocol, a informar el seu superior que pretenia denunciar-lo

Una agent de la Guàrdia Civil denuncia que un superior va impulsar que li obrissin un expedient per haver-se absentat uns minuts del seu lloc de treball quan va venir-li la regla de forma imprevista, un tracte que ella considera injust i pel qual ha demanat que s'activi el protocol d'assetjament laboral. Concretament, els fets van tenir lloc el passat 8 de març, quan l'agent estava destinada a realitzar tasques de vigilància al Consorci de Barcelona amb el seu company de patrulla, i en notar que li havia vingut la menstruació, va sortir del cotxe patrulla per anar al lavabo. Quan va tornar, es va trobar un tinent que la va rebre amb crits i amenaces.

Segons explica 'El País', quan l'agent va intentar justificar la seva absència, ell li va dir que no en volia saber res i que si havia d'anar al lavabo, hi anés abans o després del punt de control, però no mentre durava. L'afectada va considerar que el tracte del tinent havia estat injust, i va demanar parlar amb un superior, però la van enviar al mateix tinent amb qui havia tingut el desacord per protocol, a qui va haver d'informar que pretenia denunciar la seva actitud.

 

Dos dies després, el tinent va presentar un expedient disciplinari contra l'agent per «inexactitud en el compliment de les ordres rebudes», i la sanció per aquesta infracció pot ser de quatre dies sense sou. L'advocat de la dona ha explicat que tot i que l'agent ha demanat que s'activi el protocol d'assetjament laboral, de moment no s'ha posat en marxa. 

Més notícies de la categoria Successos