Una jutgessa decideix rebutjar l'ordre de detenció per a Juana Rivas i els seus dos fills menors

La dona es va negar a entregar els seus fills al pare, acusat de maltractament
Juana Rivas va fugir amb els seus dos fills | Cedida

La jutgessa del jutjat de primera instància número 3 de Granada ha denegat la sol·licitud de mesures cautelars que l'exparella de Juana Rivas, la mare de Maracena (Granada) que es troba en parador desconegut després de fugir amb els seus dos fills, va sol·licitar contra ella. Segons informa 'La Voz de Galicia', entre les mesures cautelars també hi havia una ordre de detenció internacional. Sembla que la jutgessa va rebre els escrits referents al cas de Rivas, en els quals s'oposava que els dos menors fossin entregats al seu progenitor, i tornessin a Itàlia, on es troba la residència familiar. Després d'analitzar els papers, ha decidit rebutjat l'ordre de detenció. 

 

Després d'incomplir l'ordre judicial d'entregar els nens, d'onze i dotze anys, Juana Rivas es troba en parador desconegut i, davant d'aquesta situació, l'advocat de la seva exparella ha decidit sol·licitar al jutjat que prengui mesures urgents per protegir els menors. La jutgessa, però, ha decidit que el que s'ha de fer és «deduir testimonis pels possibles delictes que s'hagin pogut produir, i remetre testimonis de les actuacions al jutjat degà de Granada per a la seva repartició». D'aquesta forma, el cas es remetrà al jutjat d'instrucció, que avaluarà i investigarà la possible comissió de delictes als quals feia referència el pare dels menors. Un tràmit que s'ha de realitzar per via penal, i no per la civil, com fins al moment. 

 

D'altra banda, l'advocat del progenitor fa referència als delictes de desobediència a l'autoritat judicial, sostracció interparietal de menors, violència psicològica, i un delicte contra l'administració de la justícia per part de Juana Rivas, així com per part de les persones que hagin pogut col·laborar amb ella. Paral·lelament, Mariano Rajoy ha defensat aquest matí a la progenitora durant una roda de premsa a la Moncloa, on ha assenyalat que «s'ha de ser conscient del que ha passat: un matrimoni ha hagut de marxar a Itàlia, ha hagut de tornar, ha estat agredida dues vegades, la seva parella ha estat condemnada pels tribunals...». A més, ha assegurat que a les persones convé «atendre-les, comprendre-les» i que, després, «està tot el demès». També ha insistit que és important «posar-se al lloc d'aquesta mare».

 

Comentaris