Una metgessa de l’Hospital de Palamós és acusada d'homicidi imprudent

Havia estat absolta de la mateixa negligència el 2005
El judici del 2005 va concloure que el diagnòstic del pacient no es podia preveure. | CatalunyaDiari.cat

 

Una metgessa de l’Hospital de Palamós no va diagnosticar a temps una dissecció aòrtica a un pacient, i va ser absolta d'homicidi imprudent al judici del 2005 perquè es va considerar que el diagnòstic era imprevisible. Ara, la doctora s’enfronta altra vegada a una acusació per la mateixa negligència mèdica quan no va detectar la mateixa patologia al germà del primer pacient. 

La doctora no va fer cas de les peticions de la família, que insistia a fer les proves de la patologia que va patir el seu germà. Els fets van tenir lloc l’any 2001, quan la víctima va arribar a Urgències i va ser enviat cap a casa. Una metgessa diferent el va enviar d’urgència dies després a un hospital de Barcelona, on va morir.

 

L’acusació particular demana tres anys de presó per homicidi imprudent, així com cinc anys d’inhabilitació. També demana una indemnització de 110.000 euros per a la família. L’acusació considera que una radiografia o un TAC hagués anticipat el diagnòstic i hagués permès una intervenció amb altes possibilitats d’èxit.