Una nena de 8 anys, brutalment apallissada al pati del col·legi

Els fets van ocórrer en el col·legi Anselm Turmeda Són Ximelis, a Son Roca, a Mallorca
La façana del col·legi Anselm Turmeda. | CatalunyaDiari.cat.
 

Des de Mallorca ens arriba un terrible succés procedent d'un col·legi públic, en concret el centre Anselm Turmeda Són Ximelis, a Son Roca. Segons informa Crònica Balear, a les 11.00 hores del passat dimecres, 5 d'octubre, una nena es trobava jugant a futbol durant el temps d'esbarjo al costat d'un grup de menors, tots ells nens. En sonar el timbre per tornar a les aules, la nena va agafar la pilota amb el propòsit de retornar-la al professor d'Educació Física.

En aquest moment, un noi de l'equip contrari, de catorze anys, va immobilitzar a la nena al terra, pressionant els seus genolls sobre el pit de la petita, de vuit anys, segons consta en la denúncia. Posteriorment, un grup d'una dotzena de nens l'hauria agredit a patades i cops de puny per tot el cos i el cap. La resta de nens va riure de la situació i, pel que sembla, no hi havia professors al pati perquè estaven buscant una nena que s'havia escapolit de la fila.

 

Quan la mare de la menor va anar a recollir-la, la seva tutora li va explicar que hi havia hagut una «batussa» al pati però li va restar importància, afirmant que la nena era «forta». Però passades les tres de la tarda van haver d'acudir a un centre mèdic. La menor té afectat un ronyó i presenta cops i hematomes en els peus, els colzes i el cap. A l'hospital s'hi van traslladar la directora del col·legi, la tutora i el cap d'estudis. La directora es va acostar a la nena per preguntar-li per què no li havia informat de l'ocorregut i ella va respondre que sí ho havia fet. La menor va rebre l'alta anit.