Una veïna de Granada s'assabenta per Facebook de la mort del seu germà vuit dies després

Va començar a rebre mostres de condol al seu mur

Petr a l'esquerra de la foto | Facebook

La mort d'un familiar sempre és extremadament dura, però l'infern que va viure Romana és difícil de descriure. Segons informa 'Ideal', tot va començar el 7 de febrer quan Romana, veïna de la Zubia, Granada, va rebre una trucada d'una de les seves amigues de la República Txeca, el seu país d'origen. Ella li va preguntar pel seu germà Petr, ja que la gent estava publicant missatges amb condol al seu mur de Facebook. Una suor freda li va recórrer l'esquena, Petr vivia a Arona, Tenerife, des de feia un temps i no sabia res d'ell.

En declaracions a l'esmentat mitjà, Romana va dir que «vaig començar a telefonar a Petr, però no em contestava; en principi vaig pensar que era una broma pesada, però van passar les hores i vaig començar a preocupar-me. Em vaig posar en contacte amb la meva cosina de Lleida perquè m'ajudés en la investigació. Va trucar a la Policia de Tenerife, on vivia darrerament Petr, i li van indicar que un dia abans havien trobat un home, però posteriorment li van assegurar que no era Petr. Ens vam tranquil·litzar una mica».

L'endemà, Romana va anar a la Policia Nacional de Granada i li van dir que «no els constava que haguessin trobat el seu cadàver». Tot i així, els missatges de Facebook seguien arribant i va saber que havien trobat el cos del seu germà a Los Cristianos, a Tenerife. Ella es va dirigir a la Guàrdia Civil del seu municipi i no els constava res, la solució que li van donar va ser «doncs truca a Tenerife». Romana recorda que «tenia ganes de plorar perquè feia hores ho intentava i sabia que trigaria molt a fer la trucada perquè el meu mòbil donava problemes. Em vaig sentir totalment desatesa. No entenia per què no podien fer-ho ells, que pertanyien al mateix cos, i no es tractava d'un robatori d'una bossa, sinó d'una cosa tan greu».

Finalment, la Guàrdia Civil d'Arona va confirmar que el passat 31 d'octubre, vuit dies abans de conèixer la notícia, van trobar el cos sense vida de Petr amb tota la documentació a sobre. El jutjat d'Arona no va donar més detalls a la germana fins que no tanquessin el cas però va aconseguir les restes del seu germà per poder dur-lo al seu país d'origen. L'ambaixada de la República Txeca a Madrid no entén el que ha passat, ja que, segons han assegurat a l'esmentat mitjà, «el més habitual és contactar amb ells perquè busquin familiars».


Comentaris

envia el comentari