IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una veïna de Sant Cugat perd el seu pis de protecció oficial perquè el rellogava

L'Ajuntament li ha obert expedient, s'ha dissolt el contracte automàticament i s'ha recuperat el pis

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha obert expedient a una veïna de la població que tenia un pis de protecció oficial llogat perquè el rellogava a la plataforma Airbnb. En aquest cas, el pis de lloguer s'havia llogat com a apartament per treure'n un profit econòmic i per tant, incomplia el seu ús social a què estava destinat. Per aquest motiu l'Ajuntament ha obert expedient a la seva propietària i s'ha procedit a la dissolució automàtica del contracte i recuperació del pis.

La tinent d'alcalde Susanna Pellicer ha explicat, en declaracions a TotSantCugat.cat, el perquè s'ha obert expedient dient que quan un té un habitatge a preu més accessible, no pot llogar-lo a un tercer, ja que és pel bé de tothom. Quan li han preguntat si la llogatera rebria algun tipus de sanció, Pellicer ha explicat que ho estaven estudiant: «La primera sanció és treure-li el pis de protecció oficial, tampoc no és qüestió de fer un escarni econòmic, tenint en compte que és una persona que té un pis social. Estem mirant quins aspectes jurídics podem prendre cap a la llogatera i també cap a Airbnb». Pellicer també ha explicat que s'han enviat cartes a tots aquells a qui s'ha adjudicat un habitatge de protecció oficial per recordar-los que no poden llogar els habitatges.

La detecció d'aquesta situació ha estat possible gràcies a la feina de control i inspecció de l'ús social dels prop de 500 habitatges de lloguer que té l'Ajuntament. Aquesta pràctica ha detectat, des del 2011, 31 casos de persones que no feien un ús correcte del pis de protecció oficial que se'ls havia facilitat. D'aquests casos, 14 s'han recuperat després d'una sentència favorable a l'Ajuntament i en 17 casos s'ha exercit la intermediació entre les persones adjudicaries de la borsa de sol·licitants. També s'estan investigant dos casos més de persones a qui s'havia adjudicat pisos de lloguer i que podrien estar cometent frau.


Comentaris

envia el comentari