Unes 500 persones evacuades per un important incendi a Sant Fruitós de Bages

Fins a 48 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat treballen en l'extinció del foc

ACTUALITZACIÓ 18.57 hores | Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi que ha cremat gairebé 100 hectàrees de vegetació agrícola i forestal a Sant Fruitós de Bages

Els Bombers de la Generalitat han informat que s'ha donat per controlat i estabilitzat l'incendi que ha cremat aquesta tarda a Sant Fruitós de Bages. Segons les seves informacions, el foc ha cremat gairebé un centenar d'hectàrees de vegetació, la major part agrícola, i no s'han hagut de lamentar ferits. A més, les diferents vies i carreteres que han estat tallades a causa de l'incendi —l'Eix Transversal o C-25, l'N-141c i la C-16c— ja han restablert la circulació de vehicles.

ACTUALITZACIÓ 17.58 hores | Unes 500 persones han estat evacuades per l'incendi de Sant Fruitós de Bages

L'alcalde de Sant Fruitós de Bages ha informat que el foc que està afectant Sant Fruitós de Bages ha estat encerclat després de més de dues hores de treballs dels Bombers, i ja són 48 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris les que estan treballant per la seva extinció. Segons Rac1, ha calgut evacuar 500 persones de la urbanització de La Rosaleda. De moment la superfície afectada pel foc és de 50 hectàrees, un 80% de superfície agrícola i la resta, forestal.

ACTUALITZACIÓ 17.00 hores | Evacuen prop d'un centenar de persones de la urbanització de La Rosaleda per l'incendi de Sant Fruitós de Bages

Els Mossos d'Esquadra han evacuat de manera preventiva un centenar de persones de la urbanització de La Rosaleda de Sant Fruitós de Bages per protegir la seguretat dels ciutadans davant l'important incendi que s'ha declarat aquesta tarda de dijous, 22 de juny, a la població. L'avís s'ha donat a les 15.39 hores i 26 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat estan treballant en l'extinció del foc, que a hores d'ara continua actiu, i s'hi han sumat 8 vehicles de diverses agrupacions de la federació d'ADF del Bages-Moianès. L'incendi està molt a prop de la carretera N-141c, on se situa el cap de l'incendi i que està completament tallada, i també al polígon industrial Casa Nova, al polígon industrial El Grau i a un càmping molt proper a la zona. També s'ha tallat la circulació per la carretera C-25 —Eix Transversal— a causa de l'incendi i de la intensa columna de foc que ha provocat, i afecta la C-16c.

De moment es desconeixen les causes que han provocat el foc, tot i que les primeres informacions dels Bombers indiquen que podria haver començat a la zona de Grau. El foc ha afectat, de moment, una trentena d'hectàrees, i l'Ajuntament de la localitat està habilitant el pavelló municipal per acollir els evacuats de l'incendi. A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya ha activat quatre unitats terrestres per ajudar els possibles ferits.

Incendi entre Manresa i Sant Fruitós de Bages | Twitter
Incendi a Sant Fruitós de Bages | cedida / Twitter

 


Comentaris

envia el comentari