IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Uns 400 afectats per beure aigua intoxicada a Catalunya rebran una indemnització de 222,5 euros

La multinacional Eden Springs va repartir més de 6.000 garrafes d'aigua contaminada entre 925 clients

Imatge de garrafes d'aigua d'Eden Springs | cedida

El grup més nombrós d'afectats aplegats en una demanda col·lectiva per ingerir aigua intoxicada d'Eden Spring, format per prop de 400 persones, rebran una indemnització fixa de 222,5 euros, incloent-hi les despeses farmacèutiques. Així ho ha explicat aquest dijous el Col·lectiu Ronda, que ha negociat aquest import per al grup de 400 afectats que es van sumar a la demanda col·lectiva de les 659 que hi van accedir. L'acord ha arribat després de mesos de negociacions amb l'asseguradora de la multinacional Eden Springs, que va distribuir l'aigua en mal estat i va contaminar més de 4.000 persones de les demarcacions de Barcelona i Tarragona que van patir un brot de gastroenteritis, segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les prop de 400 persones que podran rebre aquesta indemnització són les que van poder acreditar mitjançant un informe mèdic de l'assistència rebuda, encara que no s'arribessin a agafar la baixa o deixessin d'anar a treballar dos dies, ja que aleshores es considera indisposició. Els 222,5 euros estan calculats d'acord amb una baixa laboral de dos dies més dos dies d'afectació. Els que sí que han acreditat la baixa laboral percebran un fix per dia de baixa —de mitjana ho van estar entre 4 i 5 dies— de 59 euros, més 15 euros per despeses mèdiques, mentre que els que no aportessin cap documentació mèdica tenen l'opció de demanar un certificat a l'empresa per rebre la indemnització corresponent.

Les negociacions entre el Col·lectiu Ronda i l'asseguradora d'Eden Springs han estat tenses i fins i tot es van trencar a l'estiu. Tot i així, segons les advocades Carme Herranz i Esther Pérez, es van reprendre per arribar a una solució pactada, ja que anar a judici no garantia rebre una indemnització i hagués pogut suposar un «laberint segurament més costós per als mateixos damnificats». Més de 4.000 persones es van veure afectades per brots de gastroenteritis per haver consumit l'aigua embotellada o estar en contacte amb persones que n'havien consumit. Aquest problema de salut pública va obligar l'empresa multinacional a retirar de forma preventiva més de 6.000 garrafes d'aigua que va repartir entre 925 clients.


Comentaris

envia el comentari