Urdangarin demana al TC que l’alliberi de la presó mentre es revisa el cas Nóos

L’exduc de Palma ha recorregut la condemna a cinc anys i deu mesos d’empresonament

Iñaki Urdangarin demana el seu alliberament al TC
Iñaki Urdangarin demana el seu alliberament al TC | CatalunyaDiari.cat

Iñaki Urdangarin ha recorregut al Tribunal Constitucional la condemna de cinc anys i deu mesos de presó als quals va ser condemnat pel Tribunal Suprem arran del cas Nóos. L'exduc de Palma, tancat a la presó de Brieva des del passat 18 de juny, ha demanat el seu alliberament mentre s'estudia si es van vulnerar els seus drets.

En el recurs, presentat el 5 de novembre, Urdangarin assegura que en cas de no acceptar-se la petició seria «un perjudici irreparable» cap a la seva persona i, per això, demana que li anul·lin la condemna imposada per un delicte de malversació de fons públics. Els seus advocats creuen que el seu alliberament «no comporta una pertorbació greu a un interès protegit constitucionalment, ni als drets fonamentals o llibertats públiques d'alguna altra persona».

Urdangarin demana el seu alliberament al TC

Els lletrats d'Urdangarin sol·liciten que es declarin vulnerats els drets a la presumpció d'innocència, a la tutela judicial efectiva i a la llibertat provisional del seu client. Reclamen que es declarin nul·les les sentències de l'Audiència Provincial de Palma i del Tribunal Suprem, especialment el delicte de malversació, ja que «no fa referència a un fet concret» que justifiqui la condemna.

A més a més, els advocats del marit de la infanta Cristina lamenten que estigui complint la condemna i no pugui accedir a cap benefici penitenciari. Cal recordar, que Urgangarin no podrà gaudir de permisos fins que hagi passat 17 mesos i mig a la presó, una vegada hagi complert un quart de la seva condemna, en cas de ser catalogat com un pres de segon grau.

Urdangarin viu moments complicats a la presó

El recurs de l'exduc de Palma arriba en un dels seus pitjors moments des que està empresonat. Segons els funcionaris del centre penitenciari de Brieva, Urdangarin els hi hauria demanat que li parlessin perquè «si no em tornaré boig». Sembla que tantes hores sense parlar amb ningú li comencen a passar factura i no té suficient amb l'ajuda d'un psicòleg o sortint a córrer pel patí de la presó.

A tot això se li ha de sumar els rumors que en els últims dies han aparegut sobre un possible divorci dels exducs de Palma. La infanta Cristina estaria decidida a separar-se del seu marit, segons explica la periodista Pilar Eyre, malgrat que des de la Casa Reial asseguren que es tracta d'una «notícia inventada».


Comentaris

envia el comentari