Les urgències de Vall d'Hebron, col·lapsades

Hi ha 87 malalts esperant habitació

Imatge de l'interior de l'Hospital Vall d'Hebron, col·lapsat aquest pont | Twitter

 

 El servei d'Urgències de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona està col·lapsat i va arribar a acumular la tarda del passat diumenge 87 malalts esperant habitació, molts d'ells en lliteres estacionades en els passadissos, la qual cosa va obligar el centre a derivar alguns pacients a l'Hospital Sant Rafael i al Pere Virgili, tal com va avançar EFE. Segons ha denunciat la Coordinadora d'Entitats del Servei d'Atenció Primària (CE SAP) Muntanya, durant aquest pont han arribat a ser més de 90 pacients els que han hagut d'esperar llit a urgències de Vall d'Hebron, un dels hospitals de referència a Catalunya.La coordinadora ha denunciat que aquests dies de pont «no hi ha hagut planificació i urgències està en total col·lapse».

  

  

Alhora un portaveu de l'Hospital Vall d'Hebron ha reconegut a Efe que «ha estat un pont difícil, hi ha hagut una gran quantitat de pacients i s'està treballant» per resoldre la situació.La Vall d'Hebron no ha estat l'únic centre hospitalari que s'ha vist col·lapsat i s'ha trobat sense espai. Les urgències de l'Hospital del Mar de Barcelona també es troba en una situació similar i té molts pacients esperant habitació.

Per la seva banda, el director del CatSalut, David Elvira, ha negat que les urgències dels hospitals estiguin col·lapsades i sinó que considera que centres com l'Hospital Vall d'Hebron han registrat una «afluència notable'» a causa de l'avançament, unes tres setmanes, dels virus respiratoris. Elvira ha assegurat que ja en fa dues que s'està treballant per habilitar tots els recursos necessaris i ha recordat que les derivacions són procediments habituals. Ha insistit, també, que en alguns casos, el pacient pot anar als CAPS o CUAPS per ser atesos. Per la seva banda, l'Hospital Vall d'Hebron ha reconegut que hi ha una vuitantena de pacients pendents d'ingrés però n'ha assegurat la seva atenció mèdica.


Comentaris

envia el comentari