Episodi de racisme viscut a l'estació de Sants

Denuncien un episodi de racisme a l'estació de Sants de Barcelona

Renfe ha obert un expedient informatiu a un vigilant de seguretat i l'ha retirat del servei

L'entitat 'Es Racismo' difonia ahir a la nit a través de Twitter un vídeo denunciant l'episodi de racisme que havia viscut un usuari de Renfe a l'estació de Sants de Barcelona. Al vídeo es veu com el vigilant empeny i es dirigeix de males maneres a aquest viatger de Rodalies demanant-li la documentació. L'entitat assegura que va ser a l'únic usuari a qui li van demanar el bitllet.

La persona que va gravar el vídeo li recrimina la seva actitud violenta quan el passatger li diu que no el toqui i l'insta a anar al carrer.  «Anem a fora» li respon el vigilant. Un cop surten al carrer es troben amb un agent dels Mossos d'Esquadra l'actitud del qual també ha estat posada en dubte per l'entitat 'Es Racismo'. Finalment, l'usuari de Rodalies ha pogut marxar perquè, segons informa l'entitat a través d'una piulada, «no havia comès cap infracció».

El vigilant ha estat retirat immediatament del servei

El vídeo que 'Es Racismo' ha difós a Twitter no ha deixat indiferent als usuaris d'aquesta xarxa social i ja acumula més de 6.000 'retuits' i més de 5.000 'm'agrada'. Les queixes dels usuaris han fet efecte i, a través de les xarxes,  l'operadora ha explicat que han apartat a aquesta persona com a mesura cautelar fins que s'aclareixi l'expedient que han obert sobre aquests fets.

L'operadora anunciava aquest migdia en un comunicat que ha difós, novament a través de les xarxes socials, les mesures que havia emprès contra aquests fets. Renfe explica que «ha elevat una proposta de sanció» contra l'empresa 'Ombdus' pel comportament d'un dels seus vigilants de seguretat. A més, ha exigit que l'empresa aparti «de forma immediata» al vigilant del servei de Renfe. L'operadora ha assegurat que  condemna qualsevol mena d'actitud discriminatòria i que tota empresa que firma un contracte amb ells «se li exigeix respecte i educació amb els ciutadans que utilitzen els nostres serveis».