Un veí de Barcelona va difondre les dades de la víctima de 'La Manada'

La investigació de la Policia Nacional conclou que un home de 40 anys, seguidor de la Legió, va ser el primer a filtrar a Internet el nom, els cognoms, el DNI i fotografies de la jove

Los cinco miembros de 'La Manada' junto a su abogado
Els cinc membres de 'La Manada' amb el seu advocat  | Telecinco

La Policia Nacional ha identificat l’autor de la filtració a Internet de les dades personals de la víctima de ‘La Manada’. Segons una investigació de la Unitat Central de Ciberdelinqüència, un home de 40 anys, resident a Barcelona i seguidor de la Legió, hauria estat el primer a atemptar contra la intimitat de la jove.

Els agents encarregats del cas així ho han fet saber al jutjat d’instrucció número 38 de Madrid, segons ha publicat ‘El Periódico’. Les actuacions policials van començar el passat mes de maig quan, dies després que es fes pública la sentència contra els cinc joves sevillans, van aparèixer a les xarxes el nom, els cognoms, el DNI i imatges de la víctima, dades no recollides en l'auto judicial.

Una publicació feta des de dues adreces IP

El treball policial va començar després de la denúncia de l’advocat de la jove. Els primers indicis van portar als agents especialitzats en delictes cibernètics a dues adreces IP. Una de les dues connexions no va poder ser localitzada, ja que estava vinculada a una VPN, xarxa privada virtual en les seves sigles en anglès, d’un servidor estranger.

Imatge d'una noia a la concentració de rebuig a la sentència de 'La Manada'.
Imatge d'una noia a la concentració de rebuig a la sentència de 'La Manada' | CatalunyaDiari.cat

 

L’altra però va dur als investigadors a un ordinador de la capital catalana. Concretament, l’aparell es trobava en un domicili del districte d’Horta-Guinardó. La policia va parlar amb la propietària i amb el seu marit i va descartar la seva participació.

Es connectava a la connexió Wifi de la seva veïna

La investigació va prosseguir i va acabar implicant a un veí de la parella. Aquest s’hauria connectat il·legalment a la xarxa Wifi dels seus veïns i hauria difós les dades de la noia víctima d’abusos sexuals.  

Un home de 40 anys que utilitza el pseudònim d’Eric seria l’autor de la filtració. Aquesta hauria estat el primer publicat la informació personal de la jove madrilenya. L’investigat, que és solter i viu amb el seu pare, hauria fet comentaris elogiant la Legió Espanyola en el seu perfil de Facebook que ja està tancat.   

Aquesta no és l'única persona que investiga la Policia Nacional. Fins a 18 persones estarien sota el radar policial per haver fet comentaris ofensius contra la víctima i per haver difós les seves dades a les xarxes. 


Comentaris

envia el comentari