rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Veí del barri del Raval desallotjat: «Si el teu fill té un sostre, el meu també té dret»

Aquest dijous al matí l'Ajuntament de Barcelona ha desallotjat més de 20 persones que ocupaven un edifici del consistori
El veí desallotjat al Raval que ha parlat amb 'El Programa de Ana Rosa'   | EFE

L’Ajuntament de Barcelona ha desallotjat aquest mateix dijous un edifici ocupat situat al número 1 del carrer Sant Ramón del barri del Raval. El bloc de pisos és propietat del consistori i recentment l’havien rehabilitat per convertir els seus habitatges en 11 pisos de lloguer social. S’ha desallotjat en total més d’una vintena de persones que hi vivien com a okupes.

Hi havia fins i tot famílies amb nens petits que no deixen de denunciar la situació per la qual passen, asseguren que no tenen opció de tenir una casa pròpia i que ara es veuen al carrer: «Necessitem tenir un sostre, si el teu fill té un sostre, el meu també té dret», ha assegurat un dels desallotjats a ‘El Programa de Ana Rosa’.

Persones joves amb salaris baixos

La majoria de persones que ocupaven aquest pis són joves de menys de 30 anys amb feina però amb remuneracions molt baixes, així ho ha explicat un dels veïns desallotjats a Ana Rosa Quintana. Es tracta d’un pare de família desesperat per la situació a la qual ara es veu.

«M’han fet fora a mi, a la meva família i a vint persones al carrer. Ningú té on viure», assegura el jove molt nerviós, qui a més assegura que els han arribat a anomenar narco-okupes quan ells no tenen res a veure amb els narco-pisos que hi ha ocupats a Barcelona.

Asseguren doncs que si vivien en aquests pisos de l’Ajuntament era per necessitat. «Si el teu fill té un sostre, el meu també té dret», cridava el veí dirigint-se a agents de la Guardia Urbana que encara es trobaven al lloc després del desallotjament.

Situació desesperada

Explica que la seva situació és difícil, ell treballa de peó de la construcció i encadena una feina temporal amb una altra, pel que no pot tenir una estabilitat que permeti a la seva família aconseguir una casa pròpia. Explica que és el cas de molts dels seus veïns okupes: «Gent que treballa, que cobra 500 euros al mes i no tenen el luxe de poder pagar una casa».

«Vam anar a serveis socials a demanar ajuda, ens van dir que no tenien cases, 'estem saturats, ocupeu' ens van dir. Paraules del vostre ajuntament!!», així es dirigeix el jove pare de família un altre cop a la Guàrdia Urbana.

I és que com ja han deixat clar es troben en una situació completament desesperada. Vol deixar clar que, si havien ocupat aquest edifici havia sigut per necessitat, i perquè, a més, feia quatre anys que estava tancat sense tenir cap ús.

Comentaris