Un enginyer de Granollers, víctima mortal de l'accident aeri a l'Àfrica

Jordi Dalmau tenia 46 anys i viatjava a Kènia per desenvolupar la primera planta dessaladora de gran capacitat al país

Accident avió Àfrica
Jordi Dalmau viatjava a Kènia per motius professionals | Linkedin

Un veí de Granollers figura entre les víctimes mortals de l'accident aeri d'Etiòpia, segons han confirmat fonts del Departament d'Exteriors. La víctima, un dels dos espanyols que viatjaven a l’avió estavellat, és un empresari de 46 anys que es dirigia a Nairobi per motius professionals, segons ha avançat ‘El 9 Nou’. Jordi Dalmau viatjava en el Boeing 737 de l'aerolínia Ethiopian Airlines, que es va estavellar pocs minuts després d'haver-se enlairat per raons encara desconegudes.

Aquest diumenge, l'avio, que feia el trajecte d'Adis Abeba fins a Nairobi, Kènia, es va accidentar provocant la mort de les 157 persones que l'ocupaven. Després de la tragèdia, la companyia ha decidit suspendre l'ús del model concret que va tenir l'accident fins a nou avís, «com a mesura addicional de seguretat», ha apuntat l'aerolínia en un comunicat.

La Generalitat s’ha posat a disposició de la família per oferir-los tot el suport necessari, en col·laboració amb l’ambaixada espanyola, que s’encarregarà de les tasques de repatriació del cos.

Liderava un projecte de planta dessaladora a Kènia

Jordi Dalmau, enginyer químic, treballava actualment en una de les seus de l'empresa Almar Water Solutions a Madrid. Es tracta d'una companyia especialitzada en el desenvolupament, promoció, finançament, disseny i operació d’infraestructures d’aigua, com ara dessaladores, potabilitzadores, depuradores i plantes de regeneració. La firma treballa en 25 països del món, liderant grans projectes d'infraestructures d'aigua.

Segons explica 'El 9 Nou', al desembre de l’any passat es va adjudicar el desenvolupament de la primera planta dessaladora de gran capacitat a Kènia, que ha de subministrar més de 100.000 metres cúbics d’aigua al dia a més d’un milió de persones del comtat de Mombasa, afectat per l’escassetat d’aigua des de fa molts anys.

El condol a Twitter

La trista notícia ha commogut tot el país i Twitter s'ha inundat de mostres d'ànim i suport a l'entorn proper de la víctima. L'expresident Carles Puigdemont ha expressat el seu condol a la família de Jordi Dalmau i als granollerins en un tuit. També s’ha sumat al dol la seva empresa, Almar Water, i la International Desalination Association (IDA), la principal organització mundial dedicada a la dessalinització i a la reutilització de l’aigua.


Comentaris

envia el comentari