IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un veí de Manresa no entrarà a la presó al ser condemnat per abús sexual

La fiscal va reduir la condemna de vuit anys a la pena mínima de dos

Imatge d'arxiu de la façana de l'Audiència Provincial de Barcelona
L'Audiència Provincial de Barcelona va acceptar l'acord entre les dues parts | CatalunyaDiari.cat

Enmig de tota la polèmica dels darrers dies per la condemna a 'La Manada' per abús sexual i no per agressió, aquest dimecres va arribar a l'Audiència de Barcelona un cas que es va resoldre d'una forma similar. La fiscalia, que inicialment demanava vuit anys de presó, va arribar a un pacte amb la defensa i va ser condemnat a la pena mínima per abusos sexuals.

Això significa que en ser condemnat a dos anys l'home no haurà d'entrar a la presó, ja que no tenia antecedents penals. A banda, l'acusat també ha estat condemnat a tres anys de llibertat vigilada i una indemnització a la dona de 5.000 euros pels danys morals que li ha causat. Tot i que la sentència reflexa que hi va haver una negativa verbal a mantenir relacions sexuals, la fiscalia considera que no és agressió perquè no va exercir ni violència ni intimidació.

La víctima anava massa beguda i s'havia adormit

Els fets van passar el 19 de desembre de 2015, quan Sekou Oumar, un home de nacionalitat senegalesa, va coincidir al pub La Zona de Manresa amb la víctima. Allà van estar parlant i prenent cerveses fins que van marxar al domicili de l'acusat, situat als voltants de la plaça de Catalunya de la mateixa localitat.

Tots dos van continuar parlant i bevent cerveses fins al punt que la víctima es va començar a trobar malament i es va estirar al llit, on es va quedar adormida. L'home va aprofitar l'ocasió per despullar-la i penetrar-la.

La dona es va despertar i li va dir que parés, però l'home no li va fer cas i va seguir fins que va ejacular. En aquell moment, la dona se'l va poder treure de sobre amb una empenta i va marxar corrents del domicili.

Un acord entre les dues parts

L'acord de conformitat al que van arribar els advocats de les dues parts va evitar que s'hagués de celebrar un judici. La fiscal va acceptar la pena mínima del Codi Penal establerta en quatre anys, que es va veure reduïda a dos després de tindre en consideració el retard judicial del cas —els fets van tindre lloc fa dos anys i mig— i que l'home ja havia avançat 800 euros a la víctima per reparar els danys.

Aquest dimecres, l'acord va ser validat per un tribunal de l'Audiència de Barcelona, concedint la llibertat a l'acusat. De totes maneres, podria entrar a presó en el cas que delinquís en els pròxims tres anys o que no pagués els 4.200 euros d'indemnització que li queden pendents. Aquests els podrà pagar durant tres anys amb mensualitats de 120 euros.


Comentaris

envia el comentari