Els Mossos denuncien una veïna de Blanes per abandonar una gossa

El propietari li havia donat dues setmanes, i al voler recuperar l’animal, va saber que havia estat abandonat pels carrers de Riells i Viabrea

La gossa que la veïna de Blanes va abandonar
La gossa que la veïna de Blanes va abandonar | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han denunciat una veïna de Blanes, a la comarca de La Selva (Girona) per abandonar a la seva gossa. Els fets van succeir a finals del mes de juliol, després que l'animal fos trobat al municipi gironí de Riells i Viabrea, pels carrers amb perill de ser atropellada.

Els fets es van produir la segona quinzena de juliol, quan el propietari de la gossa, un veí de Canet de Mar, al Maresme, li va donar a la dona denunciada per abandonament. A finals de mes, l'home va voler posar-se en contacte amb la dona per tal de fer el canvio de titularitat de l'animal de companyia al cens municipal. Però la dona no va respondre.

Va abandonar la gossa que li havien donat

Finalment, la veïna de Blanes va voler retornar-li al propietari la gossa, arribant a amenaçar-lo amb una denúncia per abandonament si es negava a que li retornés l'animal. Però de fet, ella no estava a càrrec de la gossa.

Dies més tard va saber que l'animal va ser recollit i portat a un centre d'acollida d'animals a Tossa de Mar després que la trobessin vagabunda pels carrers de Riells i Viabrea. El propietari va tornar a fer-se càrrec de la seva gossa i va alertar als Mossos d'Esquadra. Després de comprovar la seva versió, van procedir a denunciar a la veïna de Blanes.

Ara, la dona s'enfronta a una denúncia amb una sanció econòmica que variarà entre els 2.000 i 20.000 euros per una infracció molt greu de la Llei 2/2008 de Protecció dels Animals, o inclús a responsabilitats penals.

Sis cadells de gos enterrats vius

Aquest no ha estat l'únic cas d'abandonament d'animals domèstic aquestes vacances d'estiu. L'últim ha estat fa uns dies, concretament el dissabte 18 d'agost a Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. La Policia Local va salvar la vida de sis cadells que havien estat enterrats vius a prop de la carretera del Butano, que uneix Castell-Platja d'Aro amb Sant Feliu de Guíxols.

Tots sis van poder ser rescatats en vida i van ser traslladats a la protectora d'animals Rodamón de Palafrugell. Dies després, els animals es troben en bon estat de salut tot i que quan van ser enterrats només tenien uns dies de vida. Podrien ser cadells d'una raça de gos potencialment perillosa.


Comentaris

envia el comentari