IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una veïna del Raval sobre la jove que busca la seva mare: «Al barri hi ha tabús. Recorden el cas, però no en parlen»

La Margarita assegura que es vivien molts casos similars, però recorda aquest de l'estiu de 1988

La Margarita demana als veïns del Raval que ajudin a l'Elena
La Margarita demana als veïns del Raval que ajudin a l'Elena | TV3

El sorprenent cas d'Elena Mejías, la noia que busca la seva mare biològica pels carrers del Raval, a Barcelona, compta amb una primera veu que ha volgut ajudar a la jove a trobar «el seu verdader origen». Es tracta de Margarita Medina, veïna del mateix barri, qui ja hi vivia durant el 1988 i recorda el cas d'una nena que es va perdre aquell estiu.

«En aquells temps, els nens jugaven sols pel barri. Aquell estiu una nena va desaparèixer, ho recorda tot el Raval. Era una època on desapareixien molts nens, però aquest cas en concret és molt recordat», afirma la Margarita, en una entrevista a TV3, qui assegura que no hi ha hagut més persones que s'han implicat en la recerca perquè «hi ha molt de tabú».

La veïna del Raval reconeix que, en aquella època, hi havia molts casos tan estranys com aquest. No obstant això, molts d'ells eren per part de famílies sense una bona estructura, motiu pel qual no s'atrevien a denunciar, perquè «si tenies antecedents, et prostituïes o traficaves amb drogues, a la policia no li podies reclamar res».

sdd
Els cartells que ha penjat l'Elena pel Raval de Barcelona | TV3

 

El silenci del Raval

La Margarita es mostra sorpresa per la quantitat de preguntes sense resposta que troba entre els veïns del barri. Reitera que entre els carrers «hi ha molt de tabú», ja que afirma que «molts veïns recorden el cas, però no volen parlar-ne».

A més, explica que, durant les últimes setmanes, hi ha hagut un cas molt similar d'un home que buscava les seves nebodes, tot i que ha estat resolt va tan sols uns dies. No obstant això, assegura que ajudarà a l'Elena en tot el procés i que «no pararem fins a trobar el seu verdader origen».

El reclam als veïns

La Margarita ha acabat la connexió demanant als cossos de seguretat que ajudessin a l'Elena, ja que ha explicat que en l'informe que es va fer quan la van trobar, els policies van deixar el seu número de placa, pel que es pot buscar en el registre d'ambdós per poder-los identificar i qüestionar-los sobre aquest esdeveniment.

Al mateix temps, ha volgut fer una crida a tots els veïns del Raval, «als que quedin i als que hagin marxat», demanant-los que «si saben alguna cosa sobre aquest cas, ajudem a l'Elena», pregant a tots ells qualsevol tipus d'informació que pugui apropar a la jove amb «la seva família d'origen».

Elena Mejías busca la seva mare biològica
Elena Mejías busca la seva mare biològica | TV3

 

Una més de la família

L'Elena i la Margarita no es coneixien abans d'aquest esdeveniment. Justament el dia que la jove es trobava penjant carrers pel barri del Raval, la Margarita la va veure i li va preguntar per la seva història. Tan bon punt li va explicar, li va garantir que faria tot el que es trobés a les seves mans per ajudar-la.

Des d'aquell dia, la Margarita s'ha comunicat dia sí i dia també amb l'Elena, fins al punt que la jove ha reconegut que «s'ha convertit en part de la meva família», doncs la recerca que estan fent de manera conjunta les ha unit d'una manera molt profunda.


Comentaris

envia el comentari