URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Veïns de Madrid volen eliminar del seu llistat de carrers l’avinguda Ciutat de Barcelona

El carrer es va canviar durant la dictadura franquista

Un grup de veïns del barri madrileny del Pacífico han iniciat una campanya per tal de recollir signatures a la plataforma Change.org per tal de canviar el nom de l’avinguda de la Ciutat de Barcelona pel seu original, Pacífico. Aquesta proposta ha estat promoguda per Antonio Martínez, que defensa que aquest carrer, conegut originàriament com a calle del Pacífico, ha donat nom al seu barri.

Antonio explica que «excepte casos especials, ha de prevaler i conservar-se el nom original dels nostres carrers i places. Crec que el nom actual no és just ni legítim i tampoc no ho és que hàgim de seguir vivint en un carrer amb el nom que van canviar les autoritats d'una dictadura», segons informa ‘La Vanguardia’. A més, explica que després de la Guerra Civil i la dictadura se’ls va imposar aquest nou nom que no hi tenia res a veure.

 

L’home ha manifestat: «crec que aquest canvi de nom va ser il·legítim i que havent passat ja més de quaranta anys del final de la dictadura, els ciutadans hauríem de tenir la capacitat de poder desfer aquest tipus de decisions». Amb la carta, aquest veí pretén que al seu barri es recuperi «el valor i la història» i que els que viuen en aquest carrer tornin a tenir «un nom legítim» que puguin escriure «amb orgull».