Façana d'un edifici residencial

Els veïns la rescaten quan fugia del seu marit per la finestra

Una dona víctima de violència de gènere intentava escapar-se del seu marit per la finestra de casa i uns veïns la rescaten

Uns veïns de Pontevedra s'han convertit en els herois del barri. La dona que vivia al pis del costat es va despenjar de la lleixa de la finestra de l'edifici. Ells la van veure i la van salvar.

 

El succés va tenir lloc dissabte passat a última hora de la tarda. Els veïns del carrer Gaiteiro Ricardo Portela, al barri de La Parda, van presenciar com una dona intentava escapar-se per la finestra des d'un quart pis.

 

La dona va assegurar a la Policia Nacional que era víctima de maltractaments. El seu marit l'havia agredit en diverses ocasions. Aquest dia, va intentar saltar per la finestra com a via d'escapament del seu botxí.

 

Un veí i un agent van treure el cap per la finestra per a salvar aquesta senyora, que podria haver perdut la vida. Els dos homes la van agafar la dona pels braços i la van estirar per a rescatar-la.

 

Una llogatera del pis de sota de la víctima també va treure el cap per la finestra per a ajudar-la des de casa seva. Tal com es veu al vídeo que han compartit, la veïna d'aquesta dona treu el cap per la finestra i estira el braç per si cau.

 

Mentrestant, la policia intentava forçar la porta de l'immoble on vivia la dona. Van rescatar la víctima des del pis d'aquesta.

 

Els dos homes, que van pujar la dona fins al pis del veí, li van salvar la vida. Altres veïns del barri havien apilat mantes i matalassos al carrer per a intentar esmorteir la possible caiguda.

 

 

Un cop la dona va estar fora de perill, el carrer es va omplir d'alegria. El veí i el policia que van rescatar la víctima van ser aclamats entre aplaudiments i crits de joia.

 

La policia va detenir el marit de la víctima

El presumpte agressor de la dona havia fugit de la residència familiar. Però es trobava a prop de l'edifici mentre la víctima estava sent rescatada.

 

La Policia Nacional va detenir l'individu instants després que la víctima estigués fora de perill. L'home, de 65 anys, presumptament havia agredit la seva parella, motiu pel qual ella va intentar escapar-se'n per l'única via que va trobar.

 

Segons han informat fonts policials, l'home no tenia antecedents penals. Ara s'haurà d'enfrontar a una pena per un delicte de maltractament contra la seva dona. Segons manifesten, aquest episodi s'havia produït en més ocasions.

 

La mateixa víctima va al·legar davant els agents que el seu marit la maltractava des de feia temps. De fet, aquest mateix dia es va produir un altre acte de violència física pel qual la dona no va trobar altra solució que escapar-se de l'agressor per la finestra.

 

Els veïns que van veure la dona penjada de la finestra de casa seva, en un quart pis, van avisar el servei d'emergències. Espantats, cridaven des de baix per pànic que la dona finalment caigués al buit.

 

El marit de la víctima ja és a les dependències judicials i s'enfrontarà a un judici per violència de gènere.

 

La ràpida actuació del veí li va salvar la vida

Francisco Javier Iglesias Rivas, veí de la víctima, i la seva dona acabaven d'arribar amb cotxe al carrer del seu domicili quan van veure la víctima penjada de la finestra. Ell mateix ho ha explicat a un mitjà local.

 

«Va ser la meva dona qui es va adonar del que passava i em va dir que la dona que de la finestra era la nostra veïna. Feia la sensació que podia caure en qualsevol moment. Aquest va ser l'instant més terrorífic, veure-la suspesa», va confessar.

 

«Vaig reaccionar ràpid. Vaig sortir del cotxe i vaig agafar les claus de casa, perquè sabia que la finestra de la nostra habitació està just al costat de la finestra on era ella. Sabia que des d'allà hi podia haver un accés més fàcil», va afegir.

 

El veí de la víctima acabava de tornar d'un viatge familiar a Vigo i res li feia pensar que es convertiria en l'heroi del barri després de rescatar la seva veïna.