ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Veïns d'un barri de Roses denuncien l'ocupació de pisos i la venda de drogues

La inseguretat i la degradació de la zona els ha portat a organitzar-se en una plataforma i portar una sèrie de propostes al ple municipal

Imatge de la cantonada entre els dos carrers de Roses on es denuncien ocupacions i tràfic de drogues
Imatge de la cantonada entre els dos carrers de Roses on es denuncien ocupacions i tràfic de drogues | Google Maps

Viure amb inseguretat acostumava a ser un dels majors problemes amb els quals es poden trobar els residents d’un barri concret. Els del barri de la Punta de Roses cansats de l’ocupació il·legal de pisos i la venda de drogues a la seva zona, van decidir organitzar-se en una junta i presentar una sèrie de solucions a l’Ajuntament.

L’organització veïnal va entregar les seves iniciatives el mes passat tant a l’alcaldia com a la regidoria de Seguretat Ciutadana i a la Policia Local. Entres les mesures que han proposat, que ja estan sent estudiades pel govern municipal, es troben que el consistori compri habitatges buits o ocupats, que es posin càmeres de videovigilància o més pressió policial.

Ocupació de pisos i venda de drogues en dos carrers del barri

En l’últim ple municipal, un portaveu de la plataforma, Thomas Spieker va comentar que la idea va sorgir en una reunió que van tenir 50 veïns a finals d’agost. En aquesta volien tractar «un problema que afecta greument la nostra convivència, qualitat de vida i benestar a les nostres llars». 

Els veïns denuncien que en els carrers Palmerola i Sant Pere Alt «unes màfies dedicades a la venda de droga» estan ocupant pisos il·legalment. Afirmen que existeix «un clima d’incivisme i de delinqüència» insuportable, ja que hi ha aldarulls, baralles, brutícia a més que molts d’ells han rebut amenaces.

L’alcaldessa confirma la preocupació del consistori

Montse Mindan, alcaldessa de Roses, ha confirmat que la degradació del barri preocupa al seu equip de govern. Ha assegurat que a la zona de la Punta «han convergit diferents problemes». La idea de l’Ajuntament és, encara que sigui un procés llarg, actuar com a una propietat a Mas Boscà, la qual es va expropiar i es va acabar desnonant els ocupants.

Sobre les demandes dels veïns, Mindan ha dit que es vol ficar una pilona que permeti només l’accés als veïns en un dels carrers problemàtics, que la policia patrulli més pel barri i que posar en marxa els tràmits per instal·lar les videocàmeres.


Comentaris

envia el comentari