Condemnada una venedora de loteria de l’Hospitalet de Llobregat per robar més de 3.000 dècims

Entre 2008 i 2009 va arribar a sostraure gairebé 33.500 euros de l’administració situada al barri de Collblanc

Imatge d'arxiu d'una administració de loteria
Imatge d'arxiu d'una administració de loteria | Cedida

El Tribunal Suprem ha condemnat una venedora de loteria de l'Hospitalet de Llobregat a pagar una multa de 1.500 euros per haver robat més de 3.000 dècims entre el 2008 i el 2009. La dona va aprofitar la seva feina a una administració de loteria situada al barri de Collblanc de la ciutat barcelonina per apoderar-se dels dècims.

En total, la venedora va arribar a generat un forat de gairebé 33.500 euros. Ara, està condemnada a pagar la multa al seu antic cap, propietari de l'establiment el qual va pagar de la seva butxaca cada un dels dècims sostrets.

Més de 3.000 dècims valorats en 33.500 euros

Segons ha informat 'Cadena SER', la venedora va anar robant dècims de loteria durant els mesos de febrer de 2008 i fins a l'abril del 2009. A poc a poc va arribar a sostraure un total de 3.173 dècims que tenien un valor total de 33.488 euros. Com que les butlletes mai van arribar a ser venudes, el propietari de l'administració anava pagant la diferència de despeses a l'Organització Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat (ONLAE), sense sospitar res.

Així, l'acusada anava robant un dècim rere l'altre sense que ningú la descobrís. Almenys, fins al nadal del 2009. El sorteig de la loteria de Nadal va fer que el propietari descobrir que faltaven diversos milers d'euros de recaptació. Gràcies a les càmeres de seguretat i testimonis de les altres treballadores, va descobrir a la venedora.

Argumentava que eren per regalar i els havia pagat ella

Les seves companyes la van acusar de ser ella la que agafava i es guardava els dècims de loteria, tot i que ella reconeixia que només «havia entregat alguns dècims a una amiga» i sempre havent-los pagat. Finalment, el propietari de l'administració de l'Hospitalet de Llobregat va decidir denunciar els fets.

Després de quasi 10 anys de procés als tribunals, l'Audiència de Barcelona va condemnar la venedora a sis mesos de presó per un delicte continuat d'apropiació indeguda i a més l'obligava a pagar cadascun dels dècims robats, és a dir, els 33.500 euros.

Finalment, el Suprem ha rebaixat la condemna a dos mesos o 15 dies, però que pot eludir pagant una multa de 1.500 euros, ja que tot i estar provat que va ser ella la culpable del robatori de dècims, no es pot provar que cadascun tingui un valor aproximat de 400 euros.


Comentaris

envia el comentari