Fotograma del vídeo en què es veuen diversos vigilants de seguretats immobilitzant el viatger

Un viatger sense bitllet mossega un vigilant de seguretat a Terrassa

Els fets van tenir lloc dimecres a la nit a l'estació de Vallparadís-Universitat

Nou atac contra un vigilant de seguretat de la xarxa ferroviària catalana. Aquest cop va tenir lloc a Terrassa, concretament a l'estació Vallparadís-Univesitat, el passat dimecres a la nit. Segons ha explicat el digital 'Crónica Global', un passatger sense bitllet que intentava esquivar el control va mossegar la cama d'un vigilant, arrencant-li un petit tros de carn. L'individu va acabar detingut pels Mossos d'Esquadra, mentre que el treballador va resultats ferit lleu.
Segons fonts pròximes a l'incident, citades per 'Crónica Global', els fets van tenir al voltant de les nou de la nit del passat dimecres, quan un passatger que arribava al baixador va topar amb un control de bitllets, amb vigilants i interventors de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Com que no havia comprat bitllet, l'usuari va intentar esquivar-los, però va ser interceptat pels controladors. L'individu va intentar fugir, però els vigilants va aconseguir reduir-lo fins a l'arribada dels Mossos, tot i que durant el forceig, el viatger va agredir i mossegar un dels agents de seguretat.

Els sindicats demanen equipar els vigilants amb càmeres de vídeo portàtils

Sobre aquest nou incident, el sindicat ADN Sindical, consultat pel citat mitjà, ha demanat que els vigilants vagin equipats amb càmeres de vídeo portàtils per tal de «contrarestar els vídeos esbiaixats sobre les actuacions dels companys i fiscalitzar les seves intervencions, tant les bones com les dolentes».

En aquest sentit, el sindicat va presentar la petició a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, rebent el vistiplau. Ara, ADN Sindical ha instat els operadors de transport a fer el pas i equipar els efectius de seguretat amb aquests dispositius.

Catalunya, autonomia líder en atacs a vigilants de seguretat

Segons un informe de l'Associació de Directors de Seguretat Privada (ADISPO), que recull les dades del primer semestre de 2020, Catalunya és la regió espanyola que més atacs a vigilants ha registrat, amb nou, per davant de Balears (7) i País Basc (6).

Així mateix, aquesta entitat ha revelat que els llocs on més agressions es produeixen a vigilants de seguretat és el transport públic.