Una víctima de l'1-O porta a judici un guàrdia civil per assetjament després del referèndum

Marta Torrecillas va rebre milers de missatges amb insults i amenaces després que es fes públic el seu número de telèfon en pàgines que incitaven a l'assetjament
Marta Torrecillas va denunciar tocaments i que li van trencar els dits l'1-O
Marta Torrecillas va denunciar tocaments i que li van trencar els dits l'1-O | tv3

Marta Torrecillas és una de les cares més conegudes de l'1-O. Es tracta d'una de les víctimes agredides pels cossos policials estatals el dia del referèndum. El seu cas, un dels més mediàtics, va destacar després que Torrecillas denunciés tocaments, i també que els agents li havien aixafat voluntàriament els dits de la mà. Arran aquests fets, el seu número de telèfon i les dades personals es van filtrar a la xarxa, cosa que va provocar que Torrecillas rebés amenaces, insults i assetjament constant durant mesos.

 

En total, 1.800 missatges de Whatsapp, 315 trucades i 791 missatges SMS. Ara, Torrecillas ha volgut portar el seu cas als jutjats i denunciar l'assetjament que ha rebut per part de desenes de persones. A partir del projecte 'Ara responem, ara acusem', la víctima ha volgut explicar el seu cas, exponent els procediments legals que està duent a terme. Per una banda, Marta portarà a judici quatre persones identificades que van enviar-li missatges amenaçants.

 

Per l'altra, s'està investigant la procedència de 90 missatges de veu vexatoris i per últim, s'està investigant l'origen de la publicació de dades personals, especialment en relació al portal Forocoches. Va donar de baixa el número i també va tancar el seu negoci de venda de productes agrícoles.

 

Marta Torrecillas va dir que la policia l'havia llençat escales avall el dia de l'1-O
Marta Torrecillas va dir que la policia l'havia llençat escales avall el dia de l'1-O | Cedida

 

 

Un dels acusats és Guàrdia Civil

Un dels homes que la Marta denuncia, és Guàrdia Civil. Sense voler amagar la identitat ni els números de telèfon, tres persones van afegir la Marta en un grup de Whatsapp, on va rebre insults i amenaces. La quarta persona identificada que Torrecillas portarà als jutjats és un home que li va enviar un SMS on l'insultava per l'aspecte físic i l'acusava de voler «que un policia li tregui el mono de sexe».

 

Segons informa 'Nació Digital', el grup s'anomenava 'Arriba España hija de puta', i en ell es van enviar comentaris despectius com «qui vols que et toqui a tu, lletja», «no te les toquen ni amb un pal, gossa», «ni amb la polla d'un altre», «ets més lletja que la independència», «la policia no et va tirar per les escales, va ser la mateixa escala», «sempre seràs espanyola» o «com gaudia mentre et partien les mans».

 

Actualment la instrucció d'aquest episodi està tancada al jutjat d'instrucció 27 de Barcelona, i l'acusació de Torrecillas ja ha presentat l'escrit de petició de penes contra les quatre persones. L'acusació insta el jutge a condemnar-los a tots per un delicte d'odi i un d'amenaces, amb l'agreujant de discriminació per ideologia i gènere de la víctima, i demana dos anys i nou mesos de presó per a cadascun d'ells, així com una multa de nou mesos amb raó de 25 euros de quota diària.

 

També et pot interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari