ÚLTIMA HORA

Sanitat confirma més de 8.500 nous casos de coronavirus des de divendres

ÚLTIMA HORA

👑 Joan Carles I decideix marxar d'Espanya

La víctima del cotxe bomba de Viladecans era sicari, narcotraficant i proxeneta

Xavier Jaume Peña tenia una gran quantitat d'enemics derivats de la seva activitat delictiva

Imatge del dispositiu del Mossos d'Esquadra desplaçat a la zona on va tenir lloc l'explosió
Imatge del dispositiu del Mossos d'Esquadra desplaçat a la zona on va tenir lloc l'explosió | Cedida

Després de l'impacte inicial que qualsevol explosió de bomba provoca —més encara quan el succés té lloc prop de casa nostra—, comença a aparèixer informació que ajuda a contextualitzar els fets. Segons aquestes primeres dades, l'amo del vehicle al qual es va enganxar l'explosiu era un delinqüent anomenat Xavier Jaume Peña, conegut pels investigadors amb el sobrenom d''El Gordo' i el seu historial de delictes era inacabable: narcotràfic, tendència il·lícita d'explosius i diversos episodis d'agressió. Els qualificatius també s'esgoten: sicari, narcotraficant o proxeneta en són només alguns.

Bomba al prostíbol de la Jonquera

Un dels seus delictes més coneguts va ser el que va perpetrar en un prostíbul de la Jonquera conegut amb el nom de Paradise on, el desembre de l'any 2012, cinc homes encaputxats, conduint un Opel Astra, van amenaçar els presents amb fusells d'assalt i amb una «suposada» bomba dins del vehicle. Aquest acte s'emmarcava dins de la «guerra» que mantenia Peña pel control de la prostitució.

L'iinici del conflicte, al 2010

La «guerra» va començar l'any 2010 quan José Moreno, àlies 'El Viejo', va obrir al municipi de La Jonquera, a Girona, el Paradise, el prostíbul més gran d'Europa. El municipi està situat en la frontera amb França —país on és il·legal el negoci de la prostitució—, per això, La Jonquera és, històricament, un municipi marcat per la prostitució, segons apunta el citat mitjà.

Sempre hi ha hagut petits prostíbuls, que durant els pitjors anys de crisi, anaven trampejant la situació econòmica com podien. I, justament, en el pitjor moment arriba el macroprostíbul de Moreno. Una apertura que no va agradar gent als seus competidors que veien com el Paradise s'emportava la clientela.

De moment, encara no s'ha aconseguit esclarir qui ha estat el responsable de l'explosió que va posar fi a la vida del delinqüent, tot i que no es descarta cap extrem, fins i tot, el de la venjança per part d'algun dels seus rivals. Per exemple, els relacionats amb la màfia calabresa de la qui, a l'estiu del 2012, 'El Gordo', va intentar assassinar-ne el cap, Gabriele Biondo.


Comentaris

envia el comentari