rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

La víctima del crim de Blanes va rebre una vintena de ganivetades, algunes d'elles mortals, mentre era al llit

La víctima va morir el passat 9 d'abril en mans del seu marit
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra davant l'edifici on hauria tingut lloc el crim de Blanes.   | CatalunyaDiari.cat

 

L’autòpsia de la dona de 40 anys assassinada a Blanes, a la comarca de la Selva, en mans de la seva parella ha determinat que la víctima va rebre una vintena de ganivetades, algunes d’elles propinades amb força i tan profundes que l’agressor li va arribar a enfonsar del tot la fulla del ganivet.

 

Així doncs, els forenses han determinat que múltiples de les punyalades li van provocar diverses ferides mortals, les quals van afectar òrgans vitals, i per tant, encara que hi hagués hagut una atenció mèdica immediata no s’hauria pogut fer res per salvar-li la vida. Unes ganivetades que es troben a la zona del coll, del tòrax i l’abdomen, tot i que les més greus les va rebre a la zona costal.

Atacada al llit sense possibilitat de defensa

Com a conseqüència d’aquestes ferides ocasionades amb un ganivet de cuina de grans dimensions —amb una fulla de 23 centímetres de llargada i una amplada de fins a 4,6— la víctima va morir com a conseqüència d’un xoc hipovolèmic —quan es produeix una disminució del volum de sang i el cor no bomba tanta quantitat, provocant que no arribi prou sang ni oxigen a les cèl·lules—, mentre l’ambulància la traslladava a l’hospital.

 

La hipòtesi dels investigadors és que el detingut, parella de la víctima de 41 anys i origen bolivià, va atacar la dona mentre estava estirada al llit i sense possibilitat de defensa. I és que, cal recordar, que el telèfon d’emergències 112 va rebre l’avís a les 5.40 hores de la matinada d’aquest passat dilluns, 9 d’abril.

 

Segons els investigadors, i tenint en compte les restes de sang que hi havia al pis, la víctima hauria aconseguit incorporar-se i sortir de l’habitació per demanar auxili, tot i que va ser la seva filla mitjana, la que va acabar trucant a emergències. I és que cal recordar que al pis hi havia els seus tres fills.

El fill petit va veure com apunyalaven la seva mare

De fet, el més petit, de 10 anys, va entrar a l’habitació i va veure com el seu pare apunyalava la seva mare a l’abdomen. En intentar ajudar-la, va patir talls a les mans.

 

Per la seva banda, el detingut es troba ingressat sota custòdia policial a l’hospital de Calella, al Maresme, després que es propinés una ganivetada autofingida, en què es va perforar l’intestí i el van haver d’operar d’urgència. Segons apunten diverses fonts, la previsió hagi d’estar almenys una setmana en ingrés hospitalari.

 

Ara, el jutjat d’instrucció 5 de Blanes, especialitzat en violència de gènera, ha assumit la investigació. Fins ara, el detingut no ha fet cap declaració policial ni judicial. La intenció és prendre-li declaració i fer la compareixença de presó abans que s'esgotin les 72 hores de detenció.