IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La víctima de 'La Manada' denuncia la publicació de les seves dades personals i el jutge obre una investigació

Portals com 'Forocoches' o 'Burbuja.info' van accedir i difondre diferents dades personals sobre la víctima de 'La Manada'

Imagen de archivo de 'La Manada'
Imatge d'arxiu de 'La Manada' | Catalunya Diari
 
 

Quan el dia 26 d'abril els mitjans de comunicació van rebre la sentència de 'la Manada', encara es desconeixia la identitat de la víctima públicament. Tot i que les coses haurien d'haver continuat així, la realitat és una altra ben diferent.

Tot va començar quan alguns usuaris de portals com 'ForoCoches' i 'Burbuja.info' van identificar a la jove i van començar a difondre les seves dades personals. En un tres i no res, les xarxes van començar a treure fum i es van crear diversos fils relacionats amb la noia, on molta gent va aprofitar per bolcar tota la seva ràbia amb insults dedicats a la víctima.

.

La jove ja ha denunciat els fets i està a l'espera d'una resposta

Ella, evidentment, no havia donat consentiment perquè es divulgués la informació sobre la seva identitat. Així que de seguida va interposar una denúncia al Jutjat d'Instrucció número 30 de Madrid per amenaces, insults i divulgació d'imatges i dades personals. Ara està a l'espera que tramitin la petició.

L'exigència primordial de la denúncia és eliminar immediatament totes les publicacions on surti qualsevol tipus d'informació sobre la seva identitat. Els encarregats de dur-ho a terme, en cas que els jutjats madrilenys així ho indiquin, seran els membres de la Unitat de Delictes Informàtics de la Policia Nacional.

Unidad de Ciberdelincuencia de la Policía Nacional
Unitat de Delictes Informàtics de la Policia Nacional | CNP
 

La Comissió Permanent del CGPJ ha obert una investigació paral·lela

Ara mateix la prioritat dels agents és la de recopilar la màxima informació possible de tots els fils en els quals apareixen imatges de la noia, i identificar els comentaris més agressius o denigrants que alguns usuaris li han dedicat a la víctima de 'La Manada'.

Per altra banda, el Consell General del Poder Judicial ha obert una investigació paral·lela per tractar de determinar si realment s'ha produït una vulneració de la normativa pel que fa a la protecció de dades.

El que està clar és que encara queda un llarg camí fins que es resolgui el cas i la noia pugui seguir amb la seva vida, tot i que els últims esdeveniments puguin suposar una dificultat afegida a l'hora d'aconseguir aquest objectiu.


Comentaris

envia el comentari