La víctima de Viladecans, responsable d'intentar matar el propietari del prostibul 'Paradise'

Xavier J.P va morir el passat dijous en explotar el seu cotxe en un pàrquing de Viladecans, al Baix Llobregat
Imatge del pàrquing de Viladecans on es va produir l'explosió | CatalunyaDiari.cat

 

Cinc homes encaputxats, que conduïen un Opel Astra blanc i un Porsche Cayenne robats, aparcaven el 23 de desembre del 2012, davant la porta del prostíbul més gran d'Europa, el Paradise.  En sortir dels vehicles es van dirigir al porter del local amb fuells d'assalt i un d'ells va cridar: «A dins de l'Astra us deixem una bomba». Van prendre una metxa i van fugir amb el Porsche, al qual van acabar calant foc en un poble del costat. 

 

Una bomba, que tal com publica 'El Español', mai va arribar a explotar, perquè la metxa va fallar i perquè els Mossos d'Esquadra van aconseguir desactivar-la. 

 

Malauradament, aquest dijous 30 de novembre no va passar el mateix. Xavier J.P. àlies 'El Gordo' i de 45 anys, moria com a conseqüència d'una explosió en un pàrquing de Viladecans, a Barcelona. Un home a qui un dels encaputxats ja va voler matar en aquell intent d'explosió l'any 2012. 

 

La «guerra» pel control de la prostitució

Sembla que la «guerra» pel control de la prostitució a la frontera francesa, les coses s'arreglen així, ja que l'explosió d'aquest dijous a Viladecans ha sigut, almenys, el tercer atac amb explosius que s'ha registrat des del 2012 pel que fa a aquest cas, provocant, això sí, el primer mort. 

 

L'Opel Astra amb una bomba l'any 2012 no va ser el primer atac amb explosius al Paradise. Dues setmanes abans, dos motoristes havien passat per la porta del local i van llançar dues granades, de les quals només una va explotar. No va causar ferits. Per tant, ho van tornar a intentar amb el cotxe bomba situat davant del local on, en aquell moment, hi havia 800 persones a dins. Afortunadament, la metxa va fallar, evitant la que podria haver estat una autèntica massacre. 

 

Els responsables d'aquest segon atac van ser detinguts: un home de nacionalitat francesa, responsable d'aconseguir els explosius, i sis espanyols, entre els quals es trobava la víctima de Viladecans. Xavier J.P. va morir de la mateixa manera amb la qual volia matar al propietari del Paradise. 

Una «guerra» iniciada l'any 2010

La «guerra» va començar l'any 2010 quan José Moreno, àlies 'El Viejo', va obrir al municipi de La Jonquera, a Girona, el Paradise, el prostíbul més gran d'Europa. El municipi està situat en la frontera amb França —país on és il·legal el negoci de la prostitució—, per això, La Jonquera és, històricament, un municipi marcat per la prostitució, segons apunta el citat mitjà. 

 

Sempre hi ha hagut petits prostíbuls, que durant els pitjors anys de crisi, anaven trampejant la situació econòmica com podien. I, justament, en el pitjor moment arriba el macroprostíbul de Moreno. Una apertura que no va agradar gent als seus competidors que veien com el Paradise s'emportava la clientela. 

 

 

La història de la víctima de Viladecans

Xavier J.P, la víctima de Viladecans i responsable de la bomba contra el Paradise té un gran historial delictiu: narcotràfic, tendència il·lícita d'explosius i agressions. Un apassionat de les bombes i, al mateix temps, un ciutadà exemplar als ulls dels seus veïns.

 

Treballava en un desballestament i, segons els veïns: «tant ell com la seva dona eren molt coneguts a Viladecans i no eren persones conflictives». Quan Xavier va entrar al pàrquing a dos quarts de dotze del matí, a recollir el seu cotxe, «van sonar dues explosions. Primer un petard i després un altre», expliquen fonts presencials.

 

El cotxe havia esclatat amb l'home dins. La dona de la víctima va baixar a tota velocitat al pàrquing i amb un atac de nervis li demanava als veïns que l'ajudessin, que aquí dins estava el seu marit. Xavier va morir a l'acte.

 

Xavier J.P., igual que el seu germà i els altres cinc acusats, encara estaven a l'espera de judici pel cotxe bomba contra el Paradise. Però segons fonts policials, el seu historial delictiu era tan extens com la seva llista d'enemics, per la qual cosa no es pot descartar cap hipòtesi. L'única cosa clara és que això ha estat un ajust de comptes que, paradoxalment, ha matat a El Gordo' mitjançant el seu sistema preferit per atacar als seus enemics: amb l'explosió d'un cotxe bomba.