ÚLTIMA HORA

🔴 La UE supera el bloqueig i mobilitza mig bilió d'euros pel coronavirus

Víctor Laínez, el motorista català que van matar per portar la bandera espanyola

Era membre de la Falange Espanyola de la Jons i simpatitzant de l'exèrcit
Imatge de Víctor Laínez, la víctima de Saragossa | Facebook

 

Es coneixen més dades de la víctima de l'assassinat que es va produir a Saragossa, després que l'agressor, Rodrigo Lanza, discutís amb ell per portar uns tirants amb la bandera espanyola i l'agredís amb una barra de metall al cap. Víctor Laínez, de 55 anys, vivia a la capital aragonesa, però era català, nascut a Terrassa, encara que feia anys que no hi residia.

Segons informa 'El Español', la nit del 8 de desembre, com era comú en ell, es va traslladar al bar El Tocadiscos, del carrer Antonio Agustín de la mencionada localitat. El suposat problema va aparèixer per la roba que portava l'home, uns tirants amb una banera espanyola. Una desgraciada casualitat, per algú que acostumava a vestir roba un caire més aviat de motorista.

 

Així ho asseguren els més propers al Víctor, els quals recorden al seu amic amb barba o perilla perfilada, les botes, jaqueta de cuir i samarretes de grups de rock. Una vestimenta que, el passat divendres, va canviar pels colors de la bandera espanyola, el que li va costar els insults de «fatxa» i, posteriorment, l'agressió que posaria fi a la seva vida.

Suports de grups d'extrema dreta

Els amics de Víctor Laínez també han confirmat que la víctima era conegut per la seva ideologia d'extrema dreta, el que podria haver causat que la baralla entre l'agressor i la víctima pugés de to, convertint-se en una discussió ideològica entre un reconegut antisistema i un membre de la Falange Espanyola de les Jons.

 

 

De fet, el mateix organisme polític, mitjançant el compte de Twitter, ha demanat «justícia» per l'assassinat, del que consideren que la causa és la «discriminació i persecució ideològica», a més de qualificar-lo com un «atemptat hispanòfob». Finalment, l'acomiaden escrivint que «va ser falangista i patriota conegut en els 80, avui fa guàrdia amb els estels».

 

Simpatitzat amb l'exèrcit

Encara que s'ha comentat per diferents mitjans de comunicació que la víctima havia estat legionari, els seus amics es van encarregar de desmentir-ho. No obstant això, van reconèixer que es tracta d'una persona que sentia simpatia per l'exèrcit i per les activitats d'aquest, deixant-se veure sovint amb peces de roba d'estil militar.

 

De la mateixa manera, una de les amigues a les quals va entrevistar 'El Español', va explicar que la manera que tenia de recordar a Víctor era per mitjà de la cançó 'Soy el novio de la muerte', l'himne de la legió. «Només em ve una cançó al cap. Quantes vegades m'has fet recordar al meu pare al cantar-la», recorda la dona.

 

Un gran home i motorista

Els amics del Víctor tampoc dubte en recordar-lo com «un home que es vesteix pels peus», a la vegada que consideraven que en queden pocs com ell. Al mateix temps, lamenten l'assassinat «no justificat» que va patir, el qual consideren que va ser a causa, totalment, per diferències ideològiques.

A més d'això, Laínez també era un reconegut amant de les motos, el que demostrava passejant amb la seva Harley Davidson pels carrers de Saragossa. Formava part del grup Templarios MC de Saragossa, passió que compartia a la vegada que escoltava la música ranxera i les cançons de Pasión Vega.

Més notícies de la categoria Successos