Víctor Márquez: «Ha d'haver-hi un còmplice del crim de Gabriel»

Un membre del Col·legi de Criminòlegs d'Astúries posa en dubte la versió d'Ana Julia Quezada

Ana Julia Quezada, en una imagen de archivo.
Ana Julia Quezada, en una imatge d'arxiu | Cedida

La Guàrdia Civil manté que el mòbil del crim d'Ana Julia Quezada va ser un atac de gelosia. La dona tindria certes reticències amb la relació que la seva parella tenia amb el seu fill Gabriel i la dona, en una decisió dràstica, hauria optat per assassinar el petit.

Tot i això, són molts els qui creuen que Ana Julia Quezada amaga encara més coses. Un d'aquests, de fet, és Víctor Márquez, membre del Col·legi de Criminòlegs d'Astúries, que sosté que el mòbil va poder ser un altre.

Márquez, en aquest sentit, ho té clar. Els motius econòmics cobren força —Quezada té una residència de luxe a la República Dominicana i tenia un deute de 35.000 euros— i aquest seria un dels principals detonants del crim, segons Márquez.

Va poder haver-hi un còmplice en el crim de Gabriel Cruz


El criminòleg esmentat, d'altra banda, va més enllà. Aquest sospita que Ana Julia podria haver planejat l'assassinat del petit amb una altra persona, encara que la policia cregui que va actuar sola en tot moment.

La polèmica tesi del criminòleg, de fet, explica que hi hauria un còmplice. Així mateix, l'acció de despullar el petit hauria estat una prova clau per un Márquez, que diu que Ana Julia hauria pogut mostrar diverses «peces de vida» per poder negociar amb els pares

El menut Gabriel, de fet, va morir per asfíxia el mateix dia de la seva desaparició i la versió de Márquez indica que Ana Julia hagués tingut unes altres intencions amb el petit.

El cert, però, és que Ana Julia Quezada segueix a la presó de 'El Acebuche' i la causa, a falta de l'autòpsia oficial, sembla força resolta. La troballa d'una bossa d'ansiolítics al cotxe de la presumpta assassina, així mateix, ha fet disparar les sospites de la Guàrdia Civil. Caldrà esperar al veredicte final de l'autòpsia per tancar, d'una vegada per totes, el cas.


Comentaris

envia el comentari