ATENCIÓ

🚨 Un terratrèmol sacseja el Ripollès

Víctor 'El Peonza' va amenaçar amb matar els germans d'Andrea abans d'estavellar-se amb ella contra una gasolinera

Els seus pares denuncien que no es va considerar el greu risc que patia la seva filla
Víctor Llorens Jordà, exnòvio d'Andrea i el seu presumpte assassí | Xarxes socials

 

Andrea tenia 20 anys quan, suposadament, va ser assassinada per Víctor, la seva exparella. Els fets van tenir lloc quan ell va estavellar el cotxe amb què viatjaven tots dos contra una gasolinera de Benicàssim, a Castelló. Ara, els pares de la nena han denunciat que no es va tenir en compte el greu risc que patia la seva filla, ja que ella ja havia denunciat al seu exnòvio.

 

A més, els progenitors també han assegurat que 'El Peonza', nom amb què es coneixia a Víctor, els hi va amenaçar diverses vegades i, inclús, arribant a dir que mataria als «germanets» d'Andrea. Amb antelació a l'accident, ell ja va intentar atropellar-la, fet pel qual van demanar una ordre d'allunyament. Tanmateix, tot i les precaucions, va esdevenir el tràgic succés uns dies després.

 

La policia considera que és un cas de violència de gènere

Primerament, es plantejava la idea que es tractava d'un dramàtic accident de tràfic, però les proves van encaminar la investigació cap a un nou cas de violència de gènere a Espanya. Els detonants que van fer canviar d'idea als agents policials van ser la navalla que es va trobar a l'interior del vehicle i els indicis que pressuposaven que no s'havia frenat, així com la falta de marques causades en frenar a la carretera.

Els veïns de la zona i la mateixa família van aportar la informació de la qual eren conscients als qui portaven la investigació i, d'aquesta manera, es va arribar a la teoria de què la noia va sortir de treballar el passat dissabte 23 de desembre, a les sis del matí, quan Víctor va aprofitar per amenaçar-la sostenint una navalla i l'hauria obligat a entrar al seu cotxe.

 

Tot i que ella va intentar resistir-se i l'ajuda dels veïns que van avisar a la policia, l'acusat va aconseguir emportar-se la noia per acabar estavellant el cotxe contra una gasolinera situada a l'N-340 a l'altura de Benicàssim, al nord de Vila-real, vint minuts més tard. 

 

Andrea junt amb Víctor, la seva exparella i conductor del vehicle el dia que van morir | Xarxes socials 

 

S'havia interposat ja una denúncia i una ordre d'allunyament

L'acusat es va emportar a la noia tot i no poder acostar-se a ella a menys de 200 metres, ni mantenir cap tipus de comunicació a raó d'una ordre d'allunyament. Així doncs, Víctor va incomplir les normatives després d'intentar atropellar-la el passat dimecres 13 de desembre.

 

Pel que fa als familiars de la víctima, consideren que no va ser suficient posar l'ordre d'allunyament i que les autoritats policials no van considerar com calia l'alt risc al qual estava exposada Andrea. Fins i tot, consideren que s'haurien d'haver destinat més esforços en protegir a la noia o en vigilar al culpable, qui també tenia antecedents per maltractament.

Van qualificar de risc «mitjà» el perill al qual estava sotmesa Andrea

La mare d'Andrea, Inma, assegura que van qualificar de «grau mitjà» el risc que li passes alguna cosa a la seva filla, tot i que ja havia tingut lloc l'intent d'atropellament i els actes violents per part de la seva exparella.

 

A més, els familiars consideren que va ser insuficient la protecció policial que se li va oferir, ja que tan sols un agent de la policia local va avisar, la tarda abans de la seva mort, de què s'encarregaria de patrullar la zona aquell matí.

 

El passat dimarts 26 de desembre, va tenir lloc el funeral de la víctima i tant la mare com la seva germana van confirmar les amenaces que van rebre. «Mataré a la teva família», els hi va dir Víctor als familiars, segons indiquen aquests.

 

D'altra banda, les companyes de feina d'Andrea també corroboren les teories dels familiars perquè moltes vegades la jove els havia informat que tenia «problemes amb el seu exnòvio». Inclús, una amiga de la víctima va referenciar la situació d'una de les anteriors parelles que havia tingut abans Víctor, assegurant que «la perseguia, l'amenaçava i la insultava com a ella».

 

Víctor Llorens Jordà, exnòvio d'Andrea i el seu presumpte assassí | Xarxes socials 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris