ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

La vida de Nadia Nerea després de la condemna per estafa als seus pares

Fa quatre mesos que va començar la recerca policial

Nadia Nerea amb els seus pares | El progreso

En el cas Nadia Nerea la gran damnificada ha estat la mateixa menor, la vida de la qual ha canviat de forma dràstica per culpa dels actes dels seus pares. Dilluns passat l'Audiència Provincial de Lleida va desestimar el recurs dels progenitors contra la suspensió de la potestat de la seva filla, en considerar que aquests havien comès estafa i altres delictes que posaven en perill la integritat de la petita. El matrimoni va estar recaptant diners durant cinc anys, argumentant que necessitaven aquesta quantitat per a les cures i el tractament de Nadia, no obstant això van portar un alt ritme de vida i van comprar articles de luxe amb els diners que van rebre. Fernando Blanco, pare de la menor, va ser detingut al desembre quan intentava escapar d'Espanya i poc després el jutge va decretar per a ell presó sense fiança.

El mateix jutge també va ordenar que els oncles de Nadia Nerea obtinguessin la custòdia, per la qual cosa la petita es troba amb ells des del passat 11 de desembre. D'altra banda, s'ha suspès l'ajuda econòmica a Nadia per al tractament — uns 400 euros al mes — fins a saber qui obtindrà la custòdia definitiva, encara que tot apunta als seus oncles. El cas va fer un gir de 360 graus quan els Mossos d'Esquadra van descobrir en el 'pen drive' de Fernando Blanco fotografies de caràcter sexual en les quals la menor estava presenta, i en 41 d'aquestes imatges hi havia indicis que la menor podria haver presenciat relacions sexuals dels seus pares.

Com assenyala 'ABC', fa quatre mesos que la recerca policial va començar, i en tot moment s'ha intentat mantenir a la menor al marge d'aquests fets, però l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials va afirmar que la nena «està en situació de protecció i tutela, i, per tant, l'important és treballar perquè no es vulnerin els seus drets i perquè estigui en les millors condicions». L'oncle de Nadia reconeix que la petita pregunta pels seus pares, però que ell encara no té resposta per a això.


Comentaris

envia el comentari