Pla mitjà de l'Emilia i el seu fill en un pati de la casa aquest dijous 20 de febrer de 2020 a Breda.

Emília, l'àvia de 77 anys que acaba de ser desnonada a la Selva

La dona portava 54 anys vivint en aquest habitatge i ja havia estat amenaçada de ser desnonada

Consternació a la comarca de la Selva després que aquest dijous, 27 de febrer, hagi estat desnonada Emília, una dona de 77 anys i veïna de Breda que feia mesos que lluitava contra una ordre judicial per deixar-la sense habitatge. Després que la setmana passada s'aconseguís aturar el desnonament, es va fixar un desnonament obert: és a dir, sense data fixa per evitar que activistes puguessin aturar-lo.

El vídeo del desnonament

Avui, finalment, Emília s'ha quedat sense casa: l'han tapiat i hi han col·locat alarma. El vídeo del desnonament, on ha hagut de ser atesa pel SEM, s'ha fet viral i ha indignat pel seu dramatisme:

>

El problema es remunta fa uns anys quan el fill de l'Emilia va haver de demanar un préstec al Banc Santander. L'entitat li va concedir, però va exigir un aval a canvi de tirar endavant l'operació. Aleshores, el marit de l'Emilia va posar com a garantia l'habitatge on han viscut tota la vida. El fill, que ara viu amb la seva mare, no va poder pagar i el pare es va morir.

Tot plegat ha fet que l'Emilia hagi ara d'abandonar la casa de Breda sense cap altra solució, perquè el fons d'inversió que s'ho ha quedat,  Beta Investment Properties, «no vol negociar». El fill assegura que fa unes setmanes havien arribat a un acord amb la immobiliària que ho gestiona però «se'n van desdir».

Un cas amb molta cua

El cas ha aixecat molta polseguera i se n'han fet ressò personalitats destacades com l'ex diputat al Parlament de Catalunya i veí de la zona, Albano Dante Fachin:

També et pot interessar...