El vídeo amenaçador dels terroristes de Barcelona i Cambrils: «Mossos, fills de puta»

L'Audiència Nacional té, en secret, el vídeo que els Mossos van trobar als terroristes i que havien gravat mentre preparaven l'atemptat i el viatge a París

Younes Abouyaaqoub gravat per càmeres de seguretat durant la seva fugida de la Rambla.
Younes Abouyaaqoub gravat per càmeres de seguretat durant la seva fugida de la Rambla. | CatalunyaDiari.cat

Alcanar i París, són dues de les localitzacions que els terroristes del passat agost van fer servir per gravar un vídeo que forma part de la investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils i que ara El Periódico n'ha avançat alguns detalls. Forma part del sumari que l'Audiència Nacional està intruint per esclarir com es va organitzar l'atemptat del 17 i 18 d'agost a Catalunya on van morir quinze persones.

Els terroristes surten al vídeo a Alcanar mirant a la càmera, portaven armilles amb explosius i criden, en àrab i en castellà, i insulten i amenacen directament als Mossos d'Esquadra. «Fills de puta», criden mirant a càmera. També es dirigeixen als espanyols i asseguren que «patiran».

El vídeo ensenya com es va preparar l'atemptat

El vídeo no es va arribar a fer públic i va ser trobat pels Mossos d'Esquadra quan van escorcollar els pisos dels terroristes a Ripoll i la casa que havien convertit en un laboratori d'explosius a Alcanar. El vídeo es troba en secret per ordre del jutge que porta les investigacions i segons detalla Interviu és un vídeo que ensenya els dies abans de l'atemptat, i com anaven preparant l'atac.

En el vídeo també es veuen els terroristes quan van anar a París els dies 11 i 12 d'agost. Al vídeo es veu la Torre Eiffel, fet que fa pensar als Mossos i als investigadors de la policia espanyola que s'estava preparant un atemptat simultani a la Torre Eiffel i la Sagrada Família però que l'explosió d'Alcanar va fer avançar els atacs a la tarda del dia 17 d'agost a Barcelona i de matinada a Cambrils.

Van anar a resar davant d'una comissaria a Salt

La policia local de Salt va identificar el mes de gener de 2016 a dos dels terroristes de Cambrils, Houssaine Abouyaaqoub i Mohamed Hichamy, i el germà del primer, el conductor de la Rambla, Younes Abouyaaqoub. Els tres terroristes, que també surten al vídeo, van ser vistos davant d'una comissaria dels Mossos, que comparteixen amb la policia de Salt, en una actitud sospitosa, que va fer aixecar les sospites i va portar als agents a identificar-los. Fet que podria confirmar també la seva obsessió contra els Mossos d'Esquadra.


Comentaris

envia el comentari