Captura de l'agressió al vigilant de seguretat del centre comercial Màgic de Badalona

Un vigilant de seguretat pateix una pallissa a Badalona davant la passivitat de la gent

Els fets van tenir lloc el passat 9 d'octubre

Un vigilant de seguretat del centre comercial Màgic de Badalona va rebre una pallissa per part d'uns lladres davant la passivitat de tothom. El treballador va veure que una dona robava una en una botiga de roba i amagava la peça a la seva bossa. Quan la va intentar detenir, l'agressor el va llançar a terra i el va començar a apallissar. Tot plegat ho va gravar un altre membre de la banda, un vídeo que ha estat publicat pel compte de twitter 'Badalona 24 hores', qui mostra una «gran preocupació per l'augment d'aquesta mena de delictes».

Segons 'Metrópoli Abierta' els fets van tenir lloc el passat 9 d'octubre, farà pràcticament un mes. El succés va ser enregistrat per un altre membre de la banda davant la passivitat dels ciutadans que hi havia al centre comercial, que observant la pallissa sense moure un dit ni intentar aturar-la.

De fet, només una persona va reaccionar i ho va fer de manera equivocada agafant de les cames al vigilant de seguretat per separar-lo de la dona, pensant que cometia algun abús. Per tot plegat, la víctima a de fer front a tres persones alhora durant prop d'un minut i mig. 

L'agressor de la pallissa va ser detingut uns minuts després a l'aparcament del centre comercial i els Mossos d'Esquadra l'han tornat a arrestar aquest dimarts, juntament amb cinc individus, per cometre nombrosos atracaments en botigues de telefonia mòbil. El vigilant de seguretat va rebre dues puntades de peu a les costelles i va ser atès en un centre sanitari.

 

Asseguren que la «passivitat ciutadana» és quelcom molt freqüent

Tal com indica el citat mitjà, ADN sindical, un sindicat de la seguretat privada denuncia la «passivitat ciutadana» en aquesta mena de situacions i assegura que «és el costum». «Ningú fa res per detenir els cops. És vergonyós», expliquen. L'organisme critica l'actitud dels ciutadans que hi havia en aquell moment al centre comercial que, una vegada acaba l'agressió, comencen a cridar que els agressors són delinqüents quan abans no havien mogut ni un dit i només miraven.