Vint anys sense Cristina Bergua

Aquest any prescriu el cas de la jove de Cornellà, desapareguda el 9 de març de 1997 amb només 16 anys, però la investigació continua oberta

Cristina Bergua, desapareguda el 9 de març de 1997 amb només 16 anys. | Cedida

Avui fa vint anys de la desaparició de Cristina Bergua Vera. Aquell 9 de març del 1997, la jove havia quedat amb la seva parella i, segons el que va dir a unes amigues, tenia la intenció de deixar la relació. El company sentimental de Bergua, Javier Román, va assegurar que la va acompanyar una estona fins a la casa dels seus pares a Cornellà de Llobregat, però la noia no va arribar a tornar. Aleshores, els pares i el germà de l’adolescent, que només tenia 16 anys quan va desaparèixer, van recórrer a la policia i els mitjans de comunicació i van fixar cartells amb la imatge de la noia per tota la ciutat i els voltants. El cas continua obert, però des d’avui la responsabilitat penal de la desaparició haurà prescrit.

  

En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra van aprofitar el dia d’ahir per fer una crida a qui va donar la darrera pista sobre el cas. Va ser el 18 de febrer del 2015 quan des d’un locutori del barri de la Verneda de Barcelona un usuari va enviar el següent missatge a l’associació Inter-SOS, de familiars de persones desaparegudes sense causa aparent: «Busquin a Cristina a Gavà, a la riera de Sant Climent i la llacuna del Remolar, que hi ha entre els càmpings antics, el Toro Bravo i el Tres Estrellas. Així, d'aquesta manera s'acabarà aquest dolor que porten durant tot aquest temps. Espero que per al proper aniversari de la seva desaparició acabi tot el que mai va haver de començar».

  


Comentaris

envia el comentari