Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una nena petita arrossegant un peluix

Aprofita que la mare està confinada per violar la seva filla de 9 anys a Catalunya

Els abusos continuats van començar l'abril del 2020 i van durar fins al desembre del mateix any, quan la menor havia complert els 10 anys

A vegades, malauradament, les pàgines de l'actualitat s'omplen de notícies que fan feredat. Aquest és l'exemple d'última: un pare ha acceptat 11 anys de presó per abusar "almenys en deu ocasions" de la filla menor d'edat a Salt i Figueres.

Al judici, a l'Audiència de Girona, l'home ha reconegut que va abusar de la nena quan tenia només 9 anys. Aquella va ser la primera vegada. El pare va aprofitar que la mare estava confinada en una habitació del pis de Salt per covid. 

Els abusos continuats van començar l'abril del 2020 i van durar fins al desembre del mateix any, quan la menor havia complert els 10 anys. El progenitor de la menor ha admès que la va penetrar quan van anar a viure un temps a Figueres per feina. 

A més a més, a banda de la pena de presó, l'home ha acceptat que li retirin la pàtria potestat durant 6 anys. La fiscal demana l'expulsió del país un cop passades tres quartes parts de la condemna o quan accedeix al tercer grau.

L'home va aprofitar que la mare estava confinada a l'habitació

"Jo m'he declarat culpable des del primer moment", ha dit el pare a la sala de vistes quan el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona li ha preguntat si volia respondre a les preguntes de la fiscalia. 

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra de nit
Els Mossos d'Esquadra van arrestar l'home després del succés.  | Mossos

En totes les preguntes de l'interrogatori —molt breu— l'home s'ha limitat a contestar "sí". 

"Prevalent-se de la relació d'ascendència existent entre pare i filla, li va abaixar els pantalons i la roba interior quan tots dos estaven tombats al sofà veient una pel·lícula i, després de fer-li tocaments amb la mà, li va introduir el penis", exposa l'escrit d'acusació sobre un dia d'abril de 2020, quan van tenir lloc els fets. 

El pare es va endur la nena a un altre pis

Dies més tard, l'home se'n va anar a viure a Figueres per motius de feina. Es va endur la petita amb ell en un pis compartit durant almenys dues setmanes i va seguir amb el mateix modus opeandi. 

L'acusat va continuar abusant sexualment de la nena amb penetració "almenys en deu ocasions".

Passat aquest temps, van tornar a anar a viure a Salt. El processat ha admès que continuava abusant de la petita les nits que la mare era fora de casa treballant. La fiscalia situa el darrer episodi d'abusos el 2 de desembre del 2020.

Com a conseqüència de les abusos continuats, la petita ha necessitat atenció psicoterapèutica per un trastorn d'estrès posttraumàtic. L'acusat està en presó preventiva des del 8 de desembre del 2020 i ha arribat a la sala de vistes emmanillat i custodiat pels Mossos d'Esquadra.

Finalment, la fiscalia, que inicialment demanava 12 anys de presó, ha sol·licitat finalment una condemna d'11 anys per un delicte continuat d'abús sexual a menors de 16 anys. També demana que li retirin la pàtria potestat durant 6 anys, que l'inhabilitin per treballar amb menors durant 5 anys i que indemnitzi la víctima amb 20.000 euros pel dany moral. La defensa s'ha adherit a la petició.