La Guàrdia Urbana havia detingut tres cops amb noms diferents al violador de Drassanes

El pressumpte autor d'una agressió sexual a una dona al Raval passa aquest dimarts a disposició judicial

Violador Drassanes
Imatge del presumpte agressor sexual de Drassanes | Instagram: @Gub_Policia_Barcelona

A mesura que passen les hores, es va coneixent l'enorme treball policial que van haver de fer els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona per detenir definitivament el conegut com violador de Drassanes. Encara que els veïns del Raval havien denunciat diversos incidents protagonitzats per ell al barri, no va ser fins que es va produir l'agressió sexual, a una dona portuguesa de 37 anys, que es va procedir al seu definitiu arrest i identificació. 

L'home, de nacionalitat marroquina, constava a les bases policials com a l'autor d'alguns incendis i insults als veïns, després d'haver estat detingut en almenys tres ocasions. El problema sorgia quan els agents li demanaven les seves dades, i és que l'home es va identificar amb noms diferents en cadascuna de les detencions anteriors.  Aquest fet va fer que la seva definitiva vinculació amb el crim de caràcter sexual trigués uns quants dies. 

Pendent de passar a disposició judicial 

Finalment, les diligències policials; inclosa la sol·licitud d'informació a les autoritats franceses, país on residia abans de venir a Barcelona, van dur al seu arrest el passat dissabte.  Els Mossos, un cop acabada la investigació, no tenen cap dubte de la seva autoria respecte a la violació de la jove portuguesa. 

violador raval
Els veïns del barri feia dies que denunciaven la seva perillositat | Twitter

 

El detingut, de 32 anys, hauria de passar a disposició judicial al llarg d'aquest dimarts, diada de Sant Jordi, un cop s'esgoti el termini màxim que pot estar retingut segons marca la llei. S'espera que, davant el perill que reincideixi, el jutge decreti el seu ingrés a presó. 

 

Ada Colau demanarà un informe sobre el cas

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat un informe al comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, sobre els incidents previs del detingut per la violació d'una dona a Drassanes. Colau vol conèixer tots els detalls del cas, ja que l'home «ja havia protagonitzat diferents situacions de convivència» on havien intervingut diferents serveis i cossos policials. 

Colau ha condemnat la «salvatge» agressió sexual i també ha reivindicat la diligència de la Guàrdia Urbana en l'atenció a la víctima i en la detenció del presumpte autor. Ha assegurat que l'Ajuntament es posarà a disposició de la víctima, tant en el procés de refer-se com també en la denúncia dels fets. L'alcaldessa ha dit que faran tot el que estigui en les seves mans perquè «agressions masclistes i salvatges com aquesta no es tornin a produir a la ciutat». 


Comentaris

envia el comentari